Acquacotta foto: revija Jana
Sestavine
· 1 čebula
· 2 manjša kosa stebelne zelene (pribl. 100 g)
· 2 stroka česna
· ½ l paradižnikove mezge
· 2 l juhe ( ali vode + jušno kocko)
· 1 gomolj janeža
· 1 solata endivija
· 2 skodelici kuhanega belega fižola
· peteršilj, origano, sol, poper – po okusu
· po želji še od 1 do 2 jajci
· nekaj žlic naribanega parmezana
· olivno olje
· malo limoninega soka
Priprava
1. Čebulo, česen in zeleno na drobno sesekljajte ter na žlici olivnega olja popražite. Zalijte z juho in paradižnikovo mezgo.
2. Dodajte na kocke zrezan gomolj janeža in na grobe rezance narezano endivijo. Med kuhanjem se zelo skrči, zato se ne ustrašite količine.
3. Dodajte še kuhan fižol. Kuhajte od 10 do 15 minut.
4. Če želite, da je juha bolj gosta in nasitna, stepite še dve jajci ter ju zakuhajte v juho. Lahko pa ju tudi izpustite.
5. Začinite po okusu. Dodajte še nekaj kapljic limoninega soka, ki poudari okus. Potresite s sesekljanim peteršiljem, origanom in parmezanom.
Več si lahko preberete v reviji Jana, št. 2, 10. 01. 2023.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.