Kulinarika
 

Recept za Acquacotto – zdravo italijansko enolončnico

16. 1. 2023; 14.00
Avtor: Metka McCully Žigon / revija Jana
babicina shramba

Acquacotta foto: revija Jana

Zdrava in hranilna juha, ki pogreje in nasiti ter ne uniči čisto novoletnih zaobljub o hujšanju.

Sestavine

·         1 čebula

·         2 manjša kosa stebelne zelene (pribl. 100 g)

·         2 stroka česna

·         ½ l paradižnikove mezge

·         2 l juhe ( ali vode + jušno kocko)

·         1 gomolj janeža

·         1 solata endivija

·         2 skodelici kuhanega belega fižola   

·         peteršilj, origano, sol, poper – po okusu

·         po želji še od 1 do 2 jajci

·         nekaj žlic naribanega parmezana

·         olivno olje   

·         malo limoninega soka

Priprava
1. Čebulo, česen in zeleno na drobno sesekljajte ter na žlici olivnega olja popražite. Zalijte z juho in paradižnikovo mezgo.
2. Dodajte na kocke zrezan gomolj janeža in na grobe rezance narezano endivijo. Med kuhanjem se zelo skrči, zato se ne ustrašite količine.
3. Dodajte še kuhan fižol. Kuhajte od 10 do 15 minut.
4. Če želite, da je juha bolj gosta in nasitna, stepite še dve jajci ter ju zakuhajte v juho. Lahko pa ju tudi izpustite.
5. Začinite po okusu. Dodajte še nekaj kapljic limoninega soka, ki poudari okus. Potresite s sesekljanim peteršiljem, origanom in parmezanom.

Več si lahko preberete v reviji Jana, št. 2, 10. 01. 2023.

prejšnji članek
Ste že slišali za parno kopel za intimne predele?
Zdravje
Ste že slišali za parno kopel za intimne predele?
naslednji članek
Tedenski horoskop: ne kažite s prsti na druge
Horoskop
Tedenski horoskop: ne kažite s prsti na druge

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.