Preprosta kremna juha z blitvo foto: Shutterstock
Blitva poleti bolje uspeva kot špinača. V receptih jo lahko zamenjamo s špinačo in obratno. V Dalmaciji je kuhana blitva s krompirjem in česnom tradicionalna priloga k pečenim ali kuhanim ribam. Tokrat vam predstavljam recept za preprosto in hitro pripravljeno blitvino juho.
Sestavine
300–400 g blitve listov
0,8 l vode
1 jušna kocka
3 stroki česna
šopek peteršilja
šopek drobnjaka
1 dcl sladke smetane
Priprava
1. Blitvo operemo in liste natrgamo na manjše koščke. Bele, trše peclje uporabimo v drugi jedi (na primer za kuhano solato).
2. Česen na grobo sesekljamo in na hitro popražimo na žlici olja ali masla.
3. Dodamo blitvine liste in dušimo, dokler ne ovenijo in upadejo.
4. Zalijemo z vodo, smetano, dodamo sesekljana zelišča in jušno kocko. Kuhamo še 10 minut, nato s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno juho in postrežemo.
5. Če želimo, potresemo z ribanim parmezanom ali dodamo popečene kruhove kocke.
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.