Kulinarika
 

Recept: Preprosta kremna juha z blitvo

22. 8. 2023; 13.00
Avtor: Metka McCully Žigon/ revija Jana
babicina shramba Shutterstock

Preprosta kremna juha z blitvo foto: Shutterstock

Če jo postrežemo z ribanim parmezanom in popečenimi kruhovimi kockami, čisto zadostuje za lahko poletno kosilo. Skromno, a okusno.

Blitva poleti bolje uspeva kot špinača. V receptih jo lahko zamenjamo s špinačo in obratno. V Dalmaciji je kuhana blitva s krompirjem in česnom tradicionalna priloga k pečenim ali kuhanim ribam. Tokrat vam predstavljam recept za preprosto in hitro pripravljeno blitvino juho.

Sestavine

Priprava
1. Blitvo operemo in liste natrgamo na manjše koščke. Bele, trše peclje uporabimo v drugi jedi (na primer za kuhano solato).

2. Česen na grobo sesekljamo in na hitro popražimo na žlici olja ali masla.

3. Dodamo blitvine liste in dušimo, dokler ne ovenijo in upadejo.

4. Zalijemo z vodo, smetano, dodamo sesekljana zelišča in jušno kocko. Kuhamo še 10 minut, nato s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno juho in postrežemo.

5. Če želimo, potresemo z ribanim parmezanom ali dodamo popečene kruhove kocke.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Kako si pomagati pri vnetju mehurja v poletnih mesecih?
Zdravje
Kako si pomagati pri vnetju mehurja v poletnih mesecih?
naslednji članek
V Ljubljani se je začel maraton kratkih filmov Muvit 6x60
Kultura
V Ljubljani se je začel maraton kratkih filmov Muvit 6x60

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.