stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ajvarjeva rulada

16. 10. 2018; 10.30
Avtor: Oglasno sporočilo
rulada 1

Rulada foto: Promocijski material

V nagradni akciji v revijah Zarja, Maja in Bodi zdrava smo vas povabili, da nam pošljete recepte za jedi, pri katerih se vam zdi ajvar nepogrešljiva sestavina. Vaše predloge smo vestno zbirali in zdaj lahko zapišemo, da smo z vašo pomočjo sestavili najbolj okusno ajvarjevo abecedo – z imeni receptov od A do Ž!

Pošiljatelja oziroma pošiljateljico po ene izbrane jedi za vsako črko naše ajvarjeve abecede smo razveselili s kompletom obeh ajvarjev (pekočega in nepekočega) Bakine tajne, tri najbolj izvirne recepte pa nagradili z bogatim darilnim paketom izdelkov blagovne znamke Bakina tajna. In kdo so naši trije izbranci?

Posebej so nas navdušili pita Marije Šalehar, rulada Janeza Jagodica in mafini Mateje Novak. Recepte zanje najdete v nadaljevanju, seveda pa ste vabljeni, da jih tudi sami preizkusite.

V izdelkih Bakine tajne ne boste našli dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom. foto: Bakina tajna

Tokrat vam predstavljamo recept za ajvarjevo rulado Janeza Jagodica z Visokega: 

Ajvarjeva rulada

Sestavine:
5 jajc
sol
5 žlic moke
1 pecilni prašek
nekaj žlic kisle smetane
3 žlice ajvarja

Za nadev:
nekaj žlic kisle smetane
nariban sir
2 stroka česna
nekaj vejic peteršilja

Ajvarjeva rulada foto: Marjana Romanović

Priprava:
1. Ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v sneg. Za biskvit zmešamo z mešalnikom rumenjake, sol, dodamo moko, pecilni prašek, nekaj kisle smetane in ajvar. Nazadnje vmešamo sneg.
2. Biskvit pečemo 12 minut na 180 stopinjah Celzija.
3. Pečen biskvit zvrnemo na krpo, zavijemo v zvitek in počakamo, da se ohladi.
4. Biskvit razvijemo in premažemo s kremo, ki jo pripravimo iz kisle smetane, naribanega sira, pretlačenega česna in sesekljanega peteršilja. Rulado shranimo v hladilnik in jo potem narežemo na rezine.

Ali veste vse o ajvarju? www.ajvar.com


Skrivnost Bakine tajne

Bakina tajna je priznana blagovna znamka sadnih in zelenjavnih shrankov. Ajvarje, sladke džeme, sokove in sadne namaze pripravljajo v duhu tradicionalne kuhinje naših babic, na naraven in domač način, saj želijo ohraniti najboljše iz plodov narave.
Sadje in zelenjavo obirajo ročno, skrivnost priprave pa je v počasnem kuhanju pri nizkih temperaturah, s čimer se ohranijo hranljive lastnosti plodov.
V izdelkih Bakine tajne ne boste našli dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom, rezultat tega pa so slastni, okusni in zdravi shranki. Polnijo jih v prepoznavne kozarčke, ki prinašajo na mize duh kulinarične tradicije naših babic.
Delikatese Bakine tajne poznajo vsi gastronomski avanturisti in gurmani, ki uživajo v kakovosti balkanske kuhinje.

prejšnji članek
Finalistka Betka odvrgla vojaško uniformo
Svet slavnih
Finalistka Betka odvrgla vojaško uniformo
naslednji članek
Klemen v hudih skrbeh za ljubo psičko
Svet slavnih
Klemen v hudih skrbeh za ljubo psičko