ŠPARGLJI Z JAJCEM NA OKO foto: dreamstime
Avokado in skuta
Za avokado velja, da je bogat vir telesu prijaznih maščob, ker je sadje, pa se ponaša tudi z vsemi prednostmi sadja. Če vzamete polovico izkoščičenega avokada in prostor, kjer je bila koščica, napolnite z manj mastno skuto, dobite beljakovinsko, vlakninsko in maščobno bogat prigrizek z največ dvesto kilokalorijami.
Šparglji in jajca
Spet gre za klasično kombinacijo vlaknin in beljakovin, le da tokrat nastopajo v nekoliko bolj prefinjeni različici. Šparglji niso le zelena zelenjava, bogata z vlakninami, temveč veljajo tudi za razstrupljevalno živilo, jajce – zlasti trdo kuhano – pa že od nekdaj velja za eno najbolj hranljivih živil.
Rženi kisli kruh s prekajenim lososom
Za sladokusce in posebne priložnosti je tu še nekoliko bolj posebna različica prigrizka, ki bo prav tako poskrbela za zadosten vnos vlaknin, beljakovin, maščobnih kislin omega-3 in preostalih vitaminov. Polnozrnati rženi kisli kruh premažite s hrenovim namazom in čezenj položite rezine prekajenega lososa. Po želji lahko kruhke obložite še s poljubno zelenjavo.
Smuti iz jagodičevja
Jagodičevje že tako velja za super sadje, saj je bogato z antioksidanti. Če mu dodamo še malo medu in grški jogurt, dobimo beljakovinski prigrizek, ki je antioksidantna bomba, vse skupaj pa odtehta manj kot dvesto kilokalorij.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.