Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Preprečite neprijeten zadah

4. 4. 2016; 10.15
Avtor: T.P.
zadah, smrdljiv, neprijeten

foto: Profimedia

Če tudi vas občasno ali stalno muči neprijeten vonj iz ust, vedite, da niste edini. Na srečo obstaja kar nekaj trikov, s pomočjo katerih se lahko rešite te nadloge.

Dejstvo je, da na svetu ni človeka, ki mu ne bi vsaj kdaj zasmrdelo iz ust, vendar pa se s to težavo nekateri ljudje soočajo precej pogosteje kot drugi. Čeprav lahko žvečilni gumi ali mentolov bonbon za nekaj časa izboljšata stanje, je ta rešitev kratkega daha.

Samo umivanje zob ni dovolj. foto: Profimedia

Umivanje zob je zelo pomembno, vendar pa to ni najpomembnejši korak, pravijo brazilski znanstveniki. Pomembna je kompletna strategija. Razlogi za nastanek slabega zadaha tičijo tako v prehrambenih kot tudi v zdravstvenih poteh. Kljub vsem izvorom pa je danes potrjeno, da  90 % te neprijetnosti izvira iz ustne votline.

3 triki proti neprijetnemu zadahu so: strgalo za jezik, zobna nitka in veliko vode.

Obloge na jeziku

Po raziskavi, objavljeni v časopisu Clinical Periodontology, pa največjo težavo predstavlja jezik, ki je poln razpok in vdolbin, ki predstavljajo idealno okolje za prekomerno razmnoževanje mikroorganizmov. Zato niti ne čudijo dognanja japonskih znanstvenikov, ki pravijo, da imajo obloge na jeziku največji vpliv na nastanek fekalno-hlapnih žveplovih spojin. Ker se čez noč na jeziku nabere največ oblog, je neprijeten zadah najmočnejši zjutraj. Da bi se ga znebili, upoštevajte naslednje nasvete.

Najbolje je, da jezik čistite s strgalom. foto: Profimedia

Vsak se kdaj sooča z neprijetnim zadahom.

Stran z razpadajočo hrano

Jezik lahko čistite s tistim delom ščetke, s katerim čistimo zobe, ali pa s posebnim strgalom za jezik. Lahko ga kupite posebej, nekatere ščetke pa ga imajo na zadnjem delu. Strgalo je vsekakor boljša rešitev, saj lahko z njim bolje odstranimo vse obloge. Dvakrat dnevno uporabite tudi zobno nitko, s katero boste odstranili drobne delce hrane, ki razpadajo in povzročajo nastanek žveplovih hlapov. Redno hidrirajte usta oziroma glejte, da spijete dovolj vode.

prejšnji članek
Alergije in intolerance so bolj zapletene, kot si mislimo
Zdravje
Alergije in intolerance so bolj zapletene, kot si mislimo
naslednji članek
Nasmehnite se - brez sramu!
Zdravje
Nasmehnite se - brez sramu!
#obraziavenija
obraziavenija