stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Znana Slovenka z družino na pot okoli sveta

11. 1. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
maja ferme - ms

Maja Ferme foto: revija zvezde

Kljub uspešnemu poslu je vse pustila v Sloveniji, saj je tričlanska družina s sabo na polletno pot vzela le tri kovčke.

Slovenska modna oblikovalka Maja Ferme se je s še ne 5-letno hčerkico Paris Noo in možem Igorjem Krapšem dopravila na polletno pot okoli sveta. V načrtu imajo, da bodo obiskali vse kontinente in spoznavali kulturo različnih držav. Trenutno se družina nahaja v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih. Tam pa so recimo obiskali eno lepših mošej, ki je turistično najbolj znana kot 'Bela mošeja' sicer pa gre za Veliko mošejo šejka Zayeda, ki je bila končana leta 2007. 

Kako spakira modna oblikovalka? 

Ob tem nas je seveda zanimalo, kako za tako dolgo pot spakira modna oblikovalka in seveda modna navdušenka? 

"To je pa super vprašanje in če povem po pravici, še dan pred odhodom nisem imela nič spakirano. (smeh) Pojma nisem imela, kako spakirati stvari za pol leta. Vedela sem, da me čaka izziv, da moram spakirati minimalno stvari, kar se da. Je bil kar izziv. Poleg tistih osnovnih stvari sem vzela nekaj svojih puloverčkov, ker so povsod klime, ti pa se lahko nosijo na več načinov, tako da so praktični. Pa dvojne čevlje, kakšna obleka, hlače in to je potem že kar poln kovček. Dejansko pa smo jaz, mož in hčerka vsak spakirali samo en kovček, tako da je res minimalno, ostalo pa bomo kupovali sproti in lokalno," pravi Maja, ki bo oblačila z veseljem tudi podarila naprej. 

Raznoliko podnebje

Časovni razmak in različni kontinenti seveda predstavljajo tudi različno podnebje in vremenske pogoje. Ti pa zahtevajo različna oblačila. Kako se bo družina soočila s tem? "Spakirati za pol leta je praktično nemogoče, ker bomo potovali v različne časovne pasove in letne čase. Glede na to, da je cel svet danes že globalen in povsod lahko kupimo vse, bomo tisto, kar bomo potrebovali, kupovali sproti. Ostale obleke pa podarili domačinom, ki pa so tudi veseli tega."



prejšnji članek
Zvezdnik serije Botri se sooča z zlobnimi komentarji o varanju
Svet slavnih
Zvezdnik serije Botri se sooča z zlobnimi komentarji o varanju
naslednji članek
Slovenski režiser si pri hoji pomaga s palico
Kultura
Slovenski režiser si pri hoji pomaga s palico
#nasazenazenska
nasazenazenska