Odnosi
 

Pot do pravega orgazma

9. 7. 2024; 22.00
Avtor: BZ
srečna ženska, postelja

Srečna in zadovoljna ženska foto: Shutterstock

Če vas zanimajo še druge oblike doživljanja sladke naslade, se pogumno odpravite na pot raziskovanja, ki vam bo razkrilo nove barve v vašem življenju.

Klitoris je najvarnejša točka, kamor se ženske zatečejo, kadar želijo izkusiti užitek in doseči orgazem. Je najobčutljivejši del ženske anatomije, saj je sestavljen iz milijonov živčnih končičev, podobnim tistim pri penisu. Z dotiki, božanjem in pritiski sprožimo povečanje krvnega toka, zaradi česar klitoris nabrekne in se mora nato sprostiti. Raziskave so razkrile, da obstaja veliko načinov, kako se približati klitorisu in ga zadovoljiti, vendar pri vsaki ženski deluje nekaj drugega. Drgnjenje klitorisa gor in dol, naprej in nazaj, kroženje okoli njega v velikih in malih krogih – vse to lahko vodi do orgazma. Eksperimentirajte same na sebi, potem pa razložite partnerju, kaj vam prija. Če klitorialnega orgazma ne dosežete zlahka, poskusite z erotičnimi igračami, ki so oblikovane tako, da vam ga pomagajo doseči, na primer mini vibrator, ki si ga lahko nataknete na prst.

ORGAZEM S STIMULACIJO BRADAVIČK

Ker se pri spolnosti pogosto vse vrti okoli intimnih organov med nogami, večina hitro pozabi na erogene cone nad pasom. Ena od njih so prsne bradavice. Gre za spolno zadovoljstvo, ki je posledica razvajanja dveh »gumbov« na dojkah brez sočasnega draženja klitorisa. Zahvala za dosego takega vrhunca gre številnim živčnim končičem na predelu bradavic in dojk. Orgazmi s stimulacijo bradavičk so večinoma manj izraziti v primerjavi s tistimi, ki izhajajo iz draženja spolovil, lahko pa zagotavljajo prav tolikšen užitek. Čeprav naj bi ga lahko dosegle vse ženske (in tudi moški!), ga v praksi čutijo le redke. A poskusiti tudi to nikakor ne bo greh. Že zgolj stimulacija prsnih bradavičk med predigro je dobrodošla popestritev med rjuhami, ki vas bo morda lažje popeljala do katerega od drugih načinov doseganja vrhunca.

ORGAZEM S TOČKO G

Znanstveniki se sicer še vedno niso zedinili, ali točka G obstaja ali ne, zato tole berite le kot nekaj mogočega. Če ste točko G odkrile pri sebi ali jo še boste, potem je to krasno. Ležala naj bi na sprednji steni vagine, nekje na pol poti med vaginalno odprtino in materničnim vratom. Ni nekaj, kar bi lahko videli, lahko pa jo zatipate, če si s prstom sežete v vagino, pritisnete na njeno sprednjo stran in naredite gib, kot da bi s prstom želeli nekoga poklicati k sebi. Ob tem naj bi začutili rahlo izboklinico, ki je pri nekaterih ženskah na otip lahko gobasta. Nežen pritisk na to točko in božanje naj bi ženske pripeljala do orgazma s točko G. Kadar smo vzburjeni, se namreč napolni s krvjo in nabrekne, kar lahko dosežemo predvsem s prsti ali vibratorjem, orgazem ob tem pa naj bi se občutil tako močno kot tresenje zemlje.

GLOBOKI VAGINALNI ORGAZEM

Ženske in raziskovalci trdijo, da obstaja v vagini še več erogenih con, ki se lahko stimulirajo ob pravem dotiku, kar vodi do globokega vaginalnega orgazma. Prva je točka A, ki je postavljena na zgornjo stran vaginalne stene, malo pod materničnim vratom. Naslednja je točka O, ki jo lahko najdete na zadnji strani steni vagine, skoraj za materničnim vratom. Če nam uspe s prsti, igračko ali penisom zapolniti vagino dovolj, da se ti živci stimulirajo, lahko doživimo zelo prijeten orgazem, saj dosežejo, da se med orgazmom skrči celotna maternica.

prejšnji članek
Smilja iz šova Ljubezen na vasi: Mož mi ni dovolil delati
Resničnostni šovi
Smilja iz šova Ljubezen na vasi: Mož mi ni dovolil delati
naslednji članek
Jure Jankovića bo že kmalu tretjič postal očka
Svet slavnih
Jure Jankovića bo že kmalu tretjič postal očka

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.