stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kje praznovati otrokov rojstni dan?

2. 3. 2016; 10.15
Avtor: Maša Rener
Kids-Birthday-Party-Supplies
Se bliža rojstni dan najmlajšega člana družine, vi pa ne veste, kje in kako bi ga praznovali? Raziskali smo nekaj možnosti, da se boste lažje odločili.

Doma v lastni organizaciji

Organizacija rojstnodnevne zabave doma utegne biti kar naporna zadeva, še posebno če nimate velikega vrta. V tem primeru vam svetujemo, da malce prilagodite število povabljenih otrok, odvisno od njihove starosti in seveda tudi velikosti vašega bivališča. Starejših je recimo lahko malce več, medtem ko naj mlajših ne bo več kot pet. Če jih boste želeli imeti pod nadzorom, to pomeni, da boste morali za njih pripraviti kakšne zabavne igrice in jih tudi animirati (ideje najdete na www.druzinskitrenutki.si). Tudi hrana naj bo prilagojena skupini. Če vaš otrok sicer obožuje tofu in amarant, ju verjetno ostala večina otrok ne bo želela niti poskusiti. Zabava naj bo pestra in ne daljša od dveh ur – bolje, da gredo otroci domov z željo po nadaljevanju, kot da ste po njej vi že čisto obupani.

Na domačem vrtu

Če imate lasten vrt, ste lahko pri rojstnodnevni organizaciji malce bolj sproščeni, saj vam vsaj ne bo treba skrbeti, da se bo kaj razbilo ali se bo kdo od otrok udaril ob kakšen oster rob. Poleg tega lahko na zabavo povabite tudi vse starše, saj ne boste imeli prostorske stiske. Kljub temu boste morali tudi tokrat poskrbeti za animacijo – spekter iger je seveda odvisen od letnega časa, pri organizaciji pa vam lahko pomagajo tudi starši drugih otrok. Še ena dobra možnost je najem animatorja, ki pride na dom in vas bo odrešil vsaj delnega bremena. Nekaj kontaktov najdete na koncu tega članka, veliko pa tudi na spletni strani www.otrokoskop.si. Namesto animatorja je mogoč tudi najem napihljivih igral, na katerih se bodo otroci zagotovo zabavali kar sami. Pred uporabo jim je treba povedati natančna navodila (nič divjanja in porivanja), nato pa jih samo še bolj ali manj nadzirati pri igri. Predlagamo, da jih vmes na vsake toliko časa vseeno malce umirite z vabilom na sok, pozneje rezanjem torte itd.

Če želite organizirati tematsko obarvano zabavo, obiščite spletni strani www.mojazabava.si in www.magicbaloni.si, kjer najdete razne izdelke, ki vam bodo pri tem pomagali. 

prejšnji članek
Imate hudega mačka? Tole vam bo hitro pomagalo!
Zdravje
Imate hudega mačka? Tole vam bo hitro pomagalo!
naslednji članek
Takšna preprosta nega bo vašim nohtom zelo prijala!
Moda&Lepota
Takšna preprosta nega bo vašim nohtom zelo prijala!