Aleksander Lukašenko
Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

6 najboljših za nego kože okoli oči

16. 3. 2016; 08.45
Avtor: M. Kralj / Bodi zdrava
Ženska
Tole so verjetno najboljši načini, da bo koža okoli oči dolgo ostala nežna in elastična.

Osnovna krema

Potrebujete: 1 žlico destilirane vode, 2 žlički rastlinskega glicerina, ¾ žličke ekstra deviškega olivnega olja, 1 žličko karitejevega masla, 1 žličko tekočega lecitina, ½ žličke emulgirajočega voska NF – E wax

1. V stekleno merilno posodico, ki jo postavite v lonec, v katerem vre nekaj centimetrov vode, odmerite destilirano vodo in rastlinski glicerin.
2. V drugo stekleno merilno posodico, ki jo postavite v lonec, v katerem vre nekaj centimetrov vode, odmerite olivno olje, karitejevo maslo, tekoči lecitin in emulgirajoči vosek.
3. Ko obe mešanici dosežeta 70 °C, ju odstavite z ognja.
4. Oljno mešanico previdno prelijte v ognjevarno skledo in začnite mešati z ročnim mešalnikom pri srednji hitrosti. Previdno dodajte mešanico destilirane vode in glicerina ter mešajte še 5 minut.
5. Kremo prelijte v majhno sterilno posodo in počakajte, da se popolnoma ohladi. Hranite v hladilniku in jo zajemajte s čistimi rokami oziroma vatirano palčko. Porabite v 15 dneh.

Osnovni serum

Potrebujete: 2 žlički olja iz pečk granatnega jabolka, 1 žličko jojobinega olja, 2 kapljici eteričnega olja smilja

1. Vse sestavine dajte v stekleničko s kapalko in dobro premešajte.
2. Pred nanosom seruma kožo ustrezno tonirajte in očistite. Nato serum z blagim pritiskom nežno nanašajte okoli očesa, dokler se ne vpije. Pazite, da ne zaide v oči.

Osnovni balzam

Potrebujete: 5 čajnih žličk konopljinega olja z ognjičem, 1 žličko drobno naribanega čebeljega voska, 10 kapljic olja vitamina E, 2 kapljici eteričnega olja vrtnice
1. V stekleno merilno posodico, ki jo postavite v lonec, v katerem vre nekaj centimetrov vode, odmerite konopljino olje in čebelji vosek, da se ta popolnoma razpusti. Odstavite z ognja.
2. Dodajte vitamin E in eterično olje vrtnice. Balzam hitro prelijte v ognjevarno posodico in počakajte, da se povsem ohladi. Porabite v treh mesecih.

Poživljajoča dnevna krema

Potrebujete: 1 žlico rožne vode, 2 žlički rastlinskega glicerina, ½ žličke avokadovega olja, ½ žličke svetlinovega olja, 1 žličko kakavovega masla, 1 žličko tekočega lecitina, ½ žličke emulgirajočega voska NF

1. V stekleno merilno posodico, ki jo postavite v lonec, v katerem vre nekaj centimetrov vode, odmerite rožno vodo in rastlinski glicerin.
2. V drugo stekleno merilno posodico, ki jo postavite v lonec, v katerem vre nekaj centimetrov vode, odmerite avokadovo olje, svetlinovo olje, kakavovo maslo, tekoči lecitin in emulgirajoči vosek.
3. Ko obe mešanici dosežeta 70 °C, ju odstavite z ognja.
4. Oljno mešanico previdno prelijte v ognjevarno skledo in začnite mešati z ročnim mešalnikom pri srednji hitrosti. Previdno dodajte mešanico destilirane vode in glicerina ter mešajte še 5 minut.
5. Kremo prelijte v majhno sterilno posodo in počakajte, da se popolnoma ohladi. Hranite v hladilniku in porabite v 15 dneh.

Serum za učvrstitev in pomiritev

Potrebujete: ¼ žličke olja mareličnih jedrc, ¼ žličke ricinusovega olja, ½ žličke jojobinega olja, ¾ žličke arganovega olja, ¾ žličke olja pečk iz granatnega jabolka, 1/8 žličke olja vitamina E, 1/8 žličke olja navadnega rakitovca, 2 kapljici eteričnega olja smilja, 1 kapljico eteričnega olja sandalovine, 1 kapljico eteričnega olja pačulija

1. Vse sestavine dajte v stekleničko s kapalko in jo dobro pretresite.

Balzam proti staranju

Potrebujete: 1 žličko nosilnega olja z ognjičem, 1 žličko nosilnega olja z velikim trpotcem, 3 žličke nosilnega olja z navadnim slezom, 1 žličko drobno naribanega čebeljega voska, 2 kapljici eteričnega olja vrtnice, 1 kapljico eteričnega olja smilja, 1 kapljico eteričnega olja divjega korena



1. V stekleno merilno posodico, ki jo postavite v lonec, v katerem vre nekaj centimetrov vode, odmerite vsa tri nosilna olja in čebelji vosek, da se ta popolnoma razpusti. Odstavite z ognja.
2. Dodajte vitamin E in vsa tri eterična olja. Balzam hitro prelijte v ognjevarno posodico in počakajte, da se povsem ohladi. Porabite v 3 mesecih.

Vir: knjiga 200 receptov, nasvetov in tehnik za naravno lepoto, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga.

prejšnji članek
Shujšajte s pomočjo psihoterapevta
Zdravje
Shujšajte s pomočjo psihoterapevta
naslednji članek
Dojenčki, ki so brez plenic ...
Zdravje
Dojenčki, ki so brez plenic ...