Severina in Nikolina Pišek Svet24.si

Nikolina Pišek odkrila, zakaj sta se s Severino ...

Viyaliy Vygranovskiy Svet24.si

38-letnega Youtuberja izziv stal življenja

Zmago Jelinčič, Monika Jelinčič Reporter.si

Bivši sosed o Zmagu Jelinčiču: Nekoč je ...

igor zorčič Svet24.si

Poslanci še ne bodo odločali o Zorčičevi ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

bil neda2 Odkrito.si

Neda Ukraden Billu Gatesu: "Pridi, starajva se ...

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

Spomladansko čiščenje
| B.P.

Spomladansko čiščenje

Ikea stojalo za oblačila Turbo, Ikea

Pospravimo zimska oblačila in osvežimo omare

Aprila, ko se zunaj nekoliko otopli in posije sonce, začnemo razmišljati o spomladanskem čiščenju stanovanja. Prav je, da pri tem mislimo tudi na svojo garderobo, ki jo je treba po končani zimski sezoni očistiti in pospraviti. Omara, ki je v tem času zagotovo še polna debelih zimskih puloverjev, bund in težkih plaščev, pa škornjev, kap in šalov ter seveda hlačnih in drugih nogavic v vseh debelinah, mora zadihati in dati prostor bolj lahkim oblačilom. Ena od metod, ki se bo zagotovo izkazala za zelo učinkovito, če želite narediti prostor za spomladanska oblačila, je, da vse, česar ne nosite, shranite v prozorne plastične škatle s pokrovom, ki se dobro zapre. Dobite jih v vseh trgovinah z gospodinjskimi artikli. V vsako škatlo shranite samo eno vrsto oblačil: v eno puloverje, v drugo kape, šale, rokavice in druge dodatke, v tretjo smučarsko opremo, in tako naprej. Tako boste vedno vedeli, kaj je v škatli, in hitro našli, ko boste kar koli od tega potrebovali. Take škatle s sezonsko garderobo lahko potem shranite tudi v garaži ali v kleti, saj so dobro zaprte.

Foto: PR - Ikea stojalo za oblačila

KAKO ORGANIZIRAMO OMARO, DA SI ZJUTRAJ OLAJŠAMO IZBIRO OBLAČIL

Ko odprete omaro, naj bodo vsa oblačila, obutev in modni dodatki na razpolago. Ničesar, kar je skrito ali razmetano nekje v omari, namreč ne boste nosili, ker boste preprosto pozabili, da obstaja. Zato je pomembno, da si prostor v omari organizirate tako, da bo večina sezonskih oblačil vidnih. Če načrtujete nakup nove garderobne omare, si omislite tako, v kateri bo večina oblačil lahko visela. Zelo uporabna so tudi različna stojala za oblačila. Tako razstavljena so namreč v vsakem trenutku pri roki.   

PET PRAVIL ČIŠČENJA OMARE

1. Naredite štiri kupe oblačil: na prvem naj bodo oblačila, ki jih redno nosite, na drugem tista, ki jih sicer ne nosite, a bi jih radi še nekaj časa obdržali, na tretjem tista, ki vam niso niti prav niti niso v vašem stilu, in na četrtem tista, ki so uničena. In najpomembnejše: obdržite samo oblačila s prvega in drugega kupa, preostalo prodajte ali podarite.

2. Pri vsakem oblačilu si postavite naslednja vprašanja: ali bi si ta isti kos danes kupila še enkrat? Ali mi to krilo še pristaja? Sem te hlače v zadnjem letu sploh kdaj oblekla? Če je odgovor ne, jih ne potrebujete.

3. Držite se pravila: en kos noter, en kos ven. Vsakokrat, ko kupite nov kos oblačila, enega prodajte ali podarite.

4. V omari razdelite oblačila po barvah, tako boste lažje našli kose za kombiniranje, poleg tega vam bo takoj jasno, katerih barv v vaši omari primanjkuje.

5. Ne pozabite na predal s spodnjim perilom. Vse, kar je razvlečeno in je izgubilo elastičnost, mora ven. Investirajte v en ali dva kompleta novega spodnjega perila vsake tri mesece (pod pogojem, da ste izločili vse neuporabno)  in vaša zaloga bo vedno lepa.

NAMIG

Če nimate niti časa niti volje, da bi se lotili projekta »čiščenje omare«, se obrnite na strokovnjaka za to področje, na nekoga, ki v tem uživa, in ki ve, kako mora biti urejena garderobna omara sodobne, zaposlene ženske. Strošek se vam bo preverjeno večkrat povrnil.