Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Idejnica: Vsestranska uporaba kozarcev za vlaganje

22. 4. 2023; 01.00
Avtor: M.K.
kozarci za živila

Koristni so tako v kuhinji kot v kopalnici. Pa tudi v delavnici so dobrodošli. foto: Svet24

Ste naveličani hrane, ki se valja po predalih v vrečkah ter tako ustvarja nepregleden kaos? Vse to lahko organizirate preprosto, le z malo truda in denarja.

Zagotovite si preglednost živil na policah in preprosto uporabo pri kuhanju, obenem pa hrano zavarujte pred molji in drugimi žuželkami, ki se rade skrivoma prikradejo v omare in si privoščijo gostijo z živili, vam pa povzročijo številne nevšečnosti.

Iz vrečk v steklene kozarce

Nikar ne zavrzite kozarcev za vlaganje, s pridom jih izkoristite in spravite v red svoje kuhinjske predale. Vse, kar na številnih policah hranite v vrečkah – začimbe, moko, testenine, riž, kakav, kavo, vsujte v kozarce. Tako bodo police hitro pregledne in urejene, in odslej boste za iskanje in shranjevanje živil med kuhanjem porabili manj časa.

Ideje foto: Pexels

Različne velikosti za različna živila

Pobrskajte torej med kozarci in razmislite, čemu jih boste namenili. Veliki kozarci so zagotovo primerni za shranjevanje moke, sladkorja, soli, testenin, riža, medtem ko so manjši kot nalašč za shranjevanje začimb, čilija, različnih pestov in še česa.

Kupite ali reciklirajte

Kozarce različnih velikosti lahko tudi kupite, vendar nikar ne zapravljajte denarja po nepotrebnem, in če imate doma spravljene stare, jih reciklirajte. Dobro jih operite, jim odstranite nalepke ter jih posušite. Za lažje ločevanje vsebine si lahko omislite nove nalepke z napisi.

Ideje foto: Pexels

Lončki za rastline

Kozarce lahko uporabite tudi kot okrasne lončke, v katere boste posadili zelišča, ki se bodo bohotila na vaših oknih. Napolnite jih z zemljo, posujte semena in vsak drugi dan pridno zalivajte. Ne pozabite jih opremiti z nalepkami, saj lahko manjše rastlinice med seboj zlahka zamešate.

Okrasitev

Pri dekoraciji bodite karseda izvirni. Uporabite lahko razne stare trakove, nalepke, čipke, plutovinaste zamaške, ki lahko služijo kot držalo pokrova, in drugo. Ne pozabite okrasiti pokrovčkov, ti bodo največji okras vašega kozarca.

Ideje foto: Pexels

Kopalnica

Manjše steklene kozarčke lahko uporabite za shranjevanje vatiranih palčk ali pa blazinic, ki odstranjujejo ličila. Potrebujete nov lonček za odlaganje zobne ščetke?

Šivalni pribor

Uporabite kozarec za shranjevanje gumbov, prejic, škarjic, zaponk, krede in preostalih pripomočkov pri šivanju. Na pokrov pa prilepite šiviljsko kapico, kamor boste zapičili šivanke.

Ideje foto: Pexels

Vijaki

Kozarci so idealna rešitev za shranjevanje vijakov, ki se valjajo po vaši delavnici. Svoj prostor naj tam najdejo tudi žeblji, imbus ključi in druge uporabne stvari, ki jim še niste našli mesta.

Luči

Kozarce lahko spremenite v malo drugačne bakle, ki bodo razsvetljevale vaš balkon ali dovoz. V kozarec zlijte nekaj petroleja ali tekočega voska, v pokrov zvrtajte luknjo in skozenj napeljite stenj.

Ideje foto: Pexels

Ideje foto: Pexels

Ideje foto: Pexels

Ideje

Ideje foto: Pexels

prejšnji članek
Postanite še boljša tekačica
Svet slavnih
Postanite še boljša tekačica
naslednji članek
Denis Avdić: Žena motorja noče niti videti
Svet slavnih
Denis Avdić: Žena motorja noče niti videti