dlake v grlu
Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

darko horvat
Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu kupuje AI podjetja

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

MasterChef Slovenija 2024 je postal Luka Pangos

26. 6. 2024; 10.15
Avtor: K.M.
Luka Panogs

Luka Panogs je deseti zmagovalec oddaje MasterChef Slovenija. foto: Voyo

Luka Pangos in Klara Šmigoc sta imela v zadnjem kuhanju prav posebno podporo. Poleg nekdanjih sotekmovalcev so za njiju z balkona navijali tudi njuni družinski člani. "Ves čas sem verjela, da je to edina možnost," je ob tem povedala Lukova mama, ta pa je dodal, da sta ga ravno starša naučila, da se ne sme nikoli predati. Klarin bratec Teo pa je razkril, da je zelo ponosen na sestro, sabo pa je prinesel tudi prav poseben navijaški plakat. V studiu pa je za njo kot presenečenje navijal tudi profesor in mentor, ki je bil tisti, ki jo je spodbudil, da se prijavi v deseto sezono priljubljene tekmovalne oddaje. 

"Finalna sladica je odsev vajinega kulinaričnega znanja, vzdržljivosti in neomajnosti. Do vrhunske sladice vodi vrhunski recept. V ta recept je vsak od nas vložil delček sebe," je o finalni sladici povedal Karim. Mojmir je namreč v sladico vključil zelenjavo, Luka presenečenje ter Karim leden in ognjen element. Recepta za sladico pa nista dobila, saj je bila zadnja naloga popolnoma kreativna in prepuščena finalistoma, saj sta si morala sladico izmisliti sama. 

Luka Pangos je imel pred pripravo finalne sladice sedem točk prednosti, a se je vseeno zavedal, da je Klara na sladicah močna in da ga lahko v zadnjem kuhanju premaga. Kot prva je svojo sladico predstavila Klara, ki je ob predstavitvi povedala, da je v sladici vidila sebe. Sodnikom je predstavila "čokoladni bombon", sestavljen iz čokoladno vaniljevga moussa z jagodnim oblivom, kokosovim drobljencem, prahom bele čokolade, rabarbarinim sorbetom in jagodnim kaviarjem. Luka je nato sodnikom predstavil sladico iz topinamburjevega sladoleda z jogurtovim moussom s kulijem maline in čilija ter omako iz rdeče pese in vina.

Klara je sicer od žirantov za svojo finalno sladico prejela vseh 30 točk, a tudi Luka ni razočaral. Karim mu je namreč namenil 8 točk, Luka 9 in nenazadnje Mojmir 9 točk, kar je pomenilo, da je Luka postal deseti slovenski MasterChef. "Dejansko sem zmagal, kar ne morem verjeti, hkrati pa vem, da si to zaslužim. To so moje sanje. Ogromno sem pustil za sabo, ampak mi je v tem mometnu vse vredno, " pa je takoj po zmagi povedal Luka, ki je tako osvojil laskavi naziv in denarno nagradno 50 tisoč evrov. 

prejšnji članek
Luka ohranil skrivnost do konca MasterChefa
Resničnostni šovi
Luka ohranil skrivnost do konca MasterChefa
naslednji članek
Legendarna hrvaška skupina spet ostala brez pevke
Svet slavnih
Legendarna hrvaška skupina spet ostala brez pevke