stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Namenoma izbrali pare, ki se na prvi pogled ne ujemajo?

17. 3. 2024; 09.00
Avtor: V.M.
Poroka - strokovnjaki, 3. sezona

Strokovnjaki eksperimenta Špela, Timotej in Sonja foto: sestavljena fotografija

Strokovnjaki eksperimenta Poroka na prvi pogled so deležni očitkov o slabi sestavi poročnih parov. So namenoma izbrali pare, ki se na prvi pogled ne ujemajo? O tem smo povprašali Timoteja Strnada …

Gledalci eksperimenta Poroka na prvi pogled, ki na družbenih omrežjih radi izražajo svoja mnenja, nemalokrat komentirajo tudi delo strokovnjakov. Slednjim denimo očitajo, da se pri sestavljanju poročnih parov niso dobro odrezali ter da so v eksperiment vključili osebe, ki niso skladne, kar zavira možnosti, da bi se med njimi razvila ljubezenska čustva.

In kaj o očitkih glede napačne sestave parov pravijo strokovnjaki? »Edina napaka, ki bi jo v izbiri parov lahko naredili, bi bila, da bi izbrali pare, kjer drug drugemu partnerja ne bi predstavljala izziva in s tem možnosti za rast in razvoj,« nam je pojasnil psiholog in psihodiagnostik Timotej Strnad.

Nenazadnje ljubezen ni pravljica, v kateri Kupid izstreli puščico in pričara do ušes zaljubljen par. Ko metuljčki v trebuhu odletijo, je za ohranjanje ljubečega partnerskega odnosa potrebno zavihati rokave in se naučiti složne hoje v dvoje. In ravno temu smo priča v televizijskemu eksperimentu – pari so postavljeni v okolje in situacije, kjer se lahko posvetijo učenju, kako se prilagajati, sprejemati kompromise, prisluhniti drug drugemu ter si prizadevati osrečiti partnerja in ne za vsako ceno stremeti k zadovoljevanju lastnih želja.

V razmislek: Da bi v morju našli bisere, je potrebno zaplavati v globine.

prejšnji članek
Kaj se dogaja z Alfijem Nipičem?
Svet slavnih
Kaj se dogaja z Alfijem Nipičem?
naslednji članek
Skrito v raju: 'Saška' pokazala pravi obraz, v resnici ni naivno dekle
Svet slavnih
Skrito v raju: 'Saška' pokazala pravi obraz, v resnici ni naivno dekle