sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kako postati žleht baba?

12. 4. 2016; 12.00
Avtor: Katerina Vidner Ferkov
Amber Rose

Preko trupel do sreče? Ne bo šlo. foto: Instagram

Ali drži, da pridne punce pridejo v nebesa, poredne pa povsod?

Pridne punce pridejo v nebesa, poredne pa povsod, pred nekaj leti je naslov knjižnje uspešnice deloval duhovito. Avtorica, psihologinja Ute Ehrhardt iz Nemčije, meni, da ženski ni treba biti le ubogljiva in prestrašena siva postavica v kotu, ki ji lahko vsakdo ukazuje in z njo pometa. Vsebina knjige po najboljših močeh vsebuje tisto za kar se zavzema feminizem – da bi se ženska postavila sama zase. Psihologinja gre celo tako daleč, da predlaga, da ženska obleče rdeč kostim za sestanek in ne vedno rožnatega. Ampak pred desetimi leti je bilo vse drugače.

Feminizem je v Ameriki postal neznansko popularen takoj, ko je oblekel tangice. Med drugim so se za feministke razglasile estradnice kot so Beyonce, Miley Cyrus in Madonna. Težko je verjeti, da so krzno, jahte in četa osebnih pomočnic in strežnikov povezani z borbo za boljši jutri prodajalk, mater samohranilk in neuveljavljenih znanstvenic. Ampak samo drznite si reči kakšno čez deset centimeterske pete in dolge umetne nohte, ki jih namakajo na zadnjem sedežu svoje limuzine v šampanjec. To je vse sama zloba in zavist, ki bruha iz vas, ne pa feminizem.

Vrhunec pop feminizma je Amber Rose, ki je objavila knjigo z naslovom Kako biti žleht baba (Bad Bitch). Naslovnico krasi gola z lokom v loki in pred nogami ji leži prestreljen gol moški. Je to feminizem?

Kaj pa varne porodniške, spoštovanje žensk, četudi nimajo otrok in ne kažejo dekolteja ali tangic?


Amber Rose pravi, da je žleht baba tista, ki doseže vse kar si želi, ne glede na to kako. Včasih smo temu rekli, da gre takšna oseba »preko trupel« in se je izogibali na več metrov, če je bilo le možno. Danes takim osebam sledijo množice deklet, ki menijo, da jim bo to izboljšalo življenje. Naša pisateljica trdi, da podpira ženske tako, da kaže svoj dekolte, zadnjico in s tem, da primerja obliko in »primernost« spolnih organov na svojem instagramu. Osem milijonov ljudi gleda in se čudi.


prejšnji članek
Ne morete preboleti bivšega?
Zdravje
Ne morete preboleti bivšega?
naslednji članek
Hočem sladkor, zdaj!
Zdravje
Hočem sladkor, zdaj!