1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lagard iz Londona tokrat v Hollywood

2. 7. 2018; 06.00
Avtor: V. M.
lagard

foto: Janez Marolt

Velik dosežek mladih slovenskih glasbenih ustvarjalcev ...

Zasedba Lagard, ki je prijetno presenetila že lansko leto s priredbo nepozabne skladbe You are my sunshine, se je tokrat z več kot dvajsetimi sodelujočimi iz tria prelevila v orkester. S prvo avtorsko skladbo, pod katero se je kot avtor in aranžer podpisal Luka Groboljšek, je Lagard vsekakor postavili nov mejnik v svojem ustvarjanju.

Kot pravijo člani, se sreča kaže v tisočerih trenutkih in ima nešteto obrazov. Skozi glasbo so nekaj teh trenutkov prenesli v skladbo Happy song. Gre za lahkotno skladbo, ki pa v sebi nosi ogromno elementov in zvrsti ter zvokovno posega daleč preko meja, saj je z Lagardom tokrat sodeloval tudi večkrat nagrajeni dobitnik Grammy-ev Bernie Grundman, ki s svojim studiem v Los Angelesu velja za najboljšega v svetu masteringa. Grundman, ki je v svoji dolgi karieri sodeloval z mnogimi največjimi glasbeniki kot so Miles Davis, Quincy Jones, Steely Dan, The Doors, Joe Cocker, Joni Mitchell in Linda Ronstadt je zvokovno oblikoval tudi najbolj prodajan album vseh časov Thriller Michaela Jacksona ter nepozabno skladbo Princa Purple Rain.

Lagard, v katerem poleg Luke Groboljška ustvarjata še Peter Jeretina in Miha Plantarič, pa za letošnjo jesen obljublja še eno presenečenje, saj se njihovo delo v studiu nadaljuje.



prejšnji članek
Čudaška Sue je v resnici prava lepotica
Svet slavnih
Čudaška Sue je v resnici prava lepotica
naslednji članek
Cigansko razmišljanje Miše Molk
Svet slavnih
Cigansko razmišljanje Miše Molk