GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Presenečenje! Valter shujšal več kot 40 kilogramov!

16. 5. 2019; 10.00
Avtor: Vesna Meško
valter prej in potem

Valter prej in potem. foto: Levo: Planet TV; desno: osebni arhiv

Valter Jalšovec je v šovu The Biggest Loser Slovenija beležil izjemne rezultate, a žal se je njegova zgodba v šovu končala drugače, kot smo pričakovali. Izolacija nanj ni dobro vplivala, ko pa se je vrnil v domače okolje in razprl krila, je sebi in drugim dokazal, da premore veliko močne volje in discipline. Poglejmo, kaj mu je uspelo …

Valter je šov The Biggest loser Slovenija zapustil zaradi diskvalifikacije, kasneje pa o njem ni bilo več nič slišati. Na družabnem omrežju ni prisoten, časopisnih vrstic ni polnil, pa tudi v finalni oddaji ga nismo videli. No, pa si nekdanji tekmovalec shujševalnega šova kljub temu zasluži pozornost, na uho nam je namreč prišlo, da je v domačem okolju izgubil lepo število kilogramov. Koliko in kako mu je to uspelo? Slednje nam je zaupal v sproščenem klepetu …

Odločitev za vstop v šov je bila napačna

Ko smo Valterja pocukali za rokav, je bil zelo presenečen. Iskreno nam je pojasnil, da odločitev za vstop v šov ni bila najbolj modra, a kaj ko ni vedel, kaj lahko pričakuje. Številni čustveni odzivi so bili namreč posledica stiske, ki jo je doživel v izolaciji. »Za slednje ni bila odgovorna produkcija, moja glava je bila napačna, saj nisem imel vseh vajeti v rokah. To je bil tudi razlog, da sem toliko jokal. Ljudje, ki me poznajo, so vedeli, da je z menoj nekaj narobe in danes vem, da če bi tekmovanje zapustil teden dni kasneje, se vse to zame ne bi dobro končalo,« pokima 46-letnik, ki je skozi vrata slavne hiše odkorakal ravno na svoj rojstni dan.

Valter je navdušil z osupljivim dosežkom. foto: Planet TV

Na svobodi marljivo nadaljeval pot do cilja

Vse, kar je torej Valter potreboval, je bila svoboda in prisotnost družine. Ko se je torej ponovno znašel v domačem okolju, je nemudoma izkoristil pridobljeno znanje in motivacijo ter pričel z uresničevanjem svoje zgodbe o hujšanju. Da je bil pri tem zelo uspešen, pričajo rezultati, s katerimi pa se pravzaprav ni želel kaj prida pohvaliti. Pa naj ga pohvalimo mi, nenazadnje je v celotnem obdobju hujšanja izgubil častitljivih 42 kilogramov! Slednje mu je uspelo s skrbno načrtovanim jedilnikom, prehranjevanjem na tri ure ter rednim in marljivim gibanjem, ki zajema tako kardio vaje, kot tek in kolesarjenje.

Rezultati zdravega življenjskega sloga

Valter je v šov vstopil težak 152,7 kilogramov, zapustil pa ga je, ko se je kazalec na tehtnici ustavil pri številki 124,8. Zdrav življenjski slog in disciplina sta ga nato vodila tudi v domačem okolju, danes tako tehta 110,5 kilogramov in je lažji za natanko 42,2 kilograma. Pove nam, da je sedaj že čisto blizu zastavljenega cilja, 105 kilogramov namerava doseči, potem pa bo čas, da se umiri in se posveti normalnemu toku življenja. Red in disciplina po kakršni postopa danes, namreč le nista tako preprosta, nenazadnje njegove nove navade vplivajo tudi na službeno in domače okolje. A mu ni nič pretežko, brž z nasmehom doda, pa četudi je potrebno bolj zgodaj vstati in nemalokrat stisniti zobe. Kjer je volja, tam je pot in Valter ima slednje v izobilju!

Takšen je valter danes, ko tehta natanko 42,2 kilograma manj kot ob vstopu v šov. foto: Osebni arhiv

Valter je tudi doma marljivo topil kilograme. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Metka Albreht tako uresničuje svoje sanje
Svet slavnih
Metka Albreht tako uresničuje svoje sanje
naslednji članek
MasterChef: Bojan preživel, a skoraj pobruhal oder
Resničnostni šovi
MasterChef: Bojan preživel, a skoraj pobruhal oder
#nasazenazenska
nasazenazenska