stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To so še zadnji finalisti Evrovizije

17. 5. 2019; 10.30
Avtor: K.M./STA
Zala in gasper Evrovizija

V finale sta se na torkovem predizboru uvrstila tudi predstavnika Slovenije Zala Kralj in Gašper Šantl. foto: Profimedia

Kdo bo zmagal in na katero mesto se bosta uvrstila Zala in Gašper?

V soboto se bodo z upanjem na zmago ponovno predstavile na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije. Gledalci in žirije so v finale poslali Severno Makedonijo, Nizozemsko, Albanijo, Švedsko, Rusijo, Azerbajdžan, Dansko, Norveško, Švico in Malto. Osem držav se je moralo posloviti.



Znana balkanska pevka Tamara Todevska, znanka Evrovizije kot spremljevalna vokalistka, je Severni Makedoniji pripela finale s skladbo o ponosu, Albanija pa se je uvrstila z Jonido Maliqi, ki prepeva o raznolikosti med ljudmi. Dansko in Švedsko predstavljata nekdanja športnika - bivša umetnostna drsalka Leonora s pesmijo o večni ljubezni in nekdanji šprinter John Lundvik, dobitnik osmih medalj, ki se je na odru s spremljevalnimi mamami spraševal, ali je prepozno za ljubezen. Nizozemsko je v finale popeljal Duncan Laurence z osebno izpovedjo o čustvih ob klavirju in je po besedah voditelja televizijskega prenosa Andreja Hoferja tudi letošnji favorit. Ruski predstavnik Sergej Lazarev je na sceni z dežjem prepričal s pesmijo Scream, azerbajdžanski pevec Chingiz pa s skladbo Truth, podprto z elektroniko. Švici in Malti sta finale zagotovila mladi Luca Hänni s pesmijo She Got Me in prav tako mlada Michela s pesmijo o kameleonih. Norveška pa bo v sobotnem finalu po zaslugi skupine KEiiNO, ki združuje elektroniko s tradicionalno glasbo severa. Skladbo Spirit In The Sky so odpeli tudi v jeziku Laponcev.

V torek so se v finale uvrstili predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina ter tudi Slovenije, ki jo zastopata Zala Kralj in Gašper Šantl s skladbo Sebi. Glede na žreb bosta nastopila v prvi polovici finala, natančneje bosta na oder stopila kot deseta!

prejšnji članek
Tako si Murko prizadeva za lep videz
Svet slavnih
Tako si Murko prizadeva za lep videz
naslednji članek
Franka dekle prevaralo z njegovim prijateljem
Svet slavnih
Franka dekle prevaralo z njegovim prijateljem