stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ste slišali, kje bodo snemali serijo Gospodar prstanov?

18. 9. 2019; 09.00
Avtor: V.M. / STA
Nova Zelandija

Nova Zelandija foto: Arhiv časnika Svet24

Obeta se zelo velik in finančno zajeten projekt, ki bo nastal sredi veličastne in neokrnjene narave. Uganete, kje bodo snemali serijo Gospodar prstanov?

Ameriški spletni velikan Amazon bo po napovedih v prihodnjih mesecih začel snemati visokoproračunsko serijo Gospodar prstanov po fantazijskem romanu angleškega pisatelja J.R.R. Tolkiena. Snemal jo bo na Novi Zelandiji, kjer so po tej knjigi nastali tudi filmi režiserja Petra Jacksona.

Zanjo namerava porabiti več kot milijardo dolarjev, ker naj bi skušal posnemati uspeh serije Igra prestolov.

Izvršna producenta J.D. Payne in Patrick McKay sta povedala, da država v južnem Pacifiku ponuja prvobitno lepoto Srednjega sveta, kamor je J.R.R. Tolkien postavil svojo zgodbo o vilinih, škratih in hobitih.

"Morali smo najti nekaj veličastnega, z neokrnjenimi obalami, gozdovi in gorami, ki pa ima tudi studie ter visoko usposobljene in izkušene obrtnike," sta zapisala v izjavi. Iz Studiev Amazon so sporočili, da se je predprodukcija že začela, snemanje pa se bo začelo "v prihodnjih mesecih" v Aucklandu.

Trilogija filmov Gospodar prstanov Petra Jacksona je med letoma 2001 in 2003 po vsem svetu zaslužila tri milijarde dolarjev, skupaj pa osvojila 17 oskarjev.

Trilogija filmov Gospodar prstanov Petra Jacksona je med letoma 2001 in 2003 po vsem svetu zaslužila tri milijarde dolarjev, skupaj pa osvojila 17 oskarjev. foto: Profimedia

prejšnji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za četrtek?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za četrtek?
naslednji članek
Voditelj Eme žanje uspehe z najstniško skupino Joker Out
Svet slavnih
Voditelj Eme žanje uspehe z najstniško skupino Joker Out