profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani Slovenci množično žrtve kraj identitet

17. 9. 2020; 07.00
Avtor: K.M.
jakov fak_spela groselj

Jakov Fak in Špela Grošelj foto: Arhiv

V zadnjih tednih se množično pojavljajo lažni spletni profili znanih slovenskih obrazov. Športniku so celo udrli v njegov uradni profil in na spletu objavljali neumnosti.

Nekateri iz šale, drugi zaradi zbiranja podatkov in tretji zaradi želje po tem, da bi ljudje bolj zaupali njihovemu poslu, če jih predstavlja znan obraz. V zadnjem obdobju so se kot gobe po dežju pojavili lažni Instagram in Facebook profili znanih slovenskih obrazov, na katere opozarjajo kar tisti, katerih identiteto so na spletu izrabili. 

Pisali smo že o Jakovu Faku, ki je kar nekaj tednov ostal brez svojega profila na Facebooku, saj je moral dokazati svoje lastništvo. ZGODBO SI PREBERITE TUKAJ >>KLIKNITE<<. Za lažnim profilom se skriva tudi nekdo, ki z ženskami v stik stopa kot Omar Naber. PREBERITE TUKAJ >>KLIKNITE<<. Pred dnevi je na to, da so izrabili njeno identiteto, opozorila pevka in voditeljica Darja Gajšek. PREBERITE TUKAJ >>KLIKNITE<<.

V zadnjih dneh pa so na lažne profile opozorili še Tanja Ribič, vloger Ciril Komotar, ki je na svojem profilu celo spremenil ime v Komotar Minuta - edini pravi profil in Špela Grošelj. Špela je v opozorila posnela celo videoposnetek, saj je svoje sledilce želila opozoriti na spletno prevaro, ki jo želijo lastniki lažnega profila izpeljati pod njenim imenom. 

prejšnji članek
Svetovne zvezdnice navdušene nad slovenskim Bledom
Svet slavnih
Svetovne zvezdnice navdušene nad slovenskim Bledom
naslednji članek
Razkrito: To so ukradli Manci Špik
Svet slavnih
Razkrito: To so ukradli Manci Špik