nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Natalija Verboten o ljubezni, vzponih in padcih

16. 3. 2021; 12.00
Avtor: K.M.
Piknik pod klobuki 2020

Natalija Verboten, Dejan Bojič foto: Mare Vavpotič / M24.si

"Padci se zgodijo v vsaki zvezi, seveda tudi v najini."

V mesecu, v katerem se začne pomlad, letni čas ljubezni, se Natalija Verboten predstavlja z novo pesmijo, s katero je navdušila. Že naslov Ljubim govori o tem, da je to pesem o ljubezni, o ljudeh, ki ljubijo, in tistih, ki so zaljubljeni. Natalija je tako za nas spregovorila, kako sama gleda na ljubezen, kakšen odnos imata z možem Dejanom in kako sta preživela zadnje mesece, ko je njuna dejavnost skoraj popolnoma obstala. Spregovorila je tako o vzponih in padcih kot tudi o prelepih trenutkih s svojo družino in novim leto dni starim družinskim članom.

Natalija Verboten, Ljubim, pred Piranom foto: Tibor Golob

Kaj želite sporočiti z novo pesmijo Ljubim?
Karmen Stavec, ki je avtorica besedila, je pred dneva letoma besedilo napisala na mah, po trenutnem navdihu melodije. Rekla mi je, da se ji je ideja utrnila kar med vožnjo domov, tako da je besedilo pravzaprav nastalo v 15 minutah. Pesem je posvečena vsaki ženski in vsakemu moškemu, ki so ljubili, ljubijo in bodo ljubili. Ljubezen je univerzalno čustvo, ki včasih premika tudi meje, ljubezen je gonilna sila sveta, umetnosti in, da, seveda je pesem posvečena tudi mojemu možu.

Kaj vam pomeni beseda »ljubim«?
Vse, kar je Karmen Stavec zapisala v refren besedila te pesmi: Ljubim, da tvoja sem, da nočeš biti sam, ljubim to, da sebe daješ mi, ljubim, da z mano si, vse tvoje nežnosti, ljubim tudi še, kako me ljubiš ti. Ljubim, da še goriš za najine noči, ljubim, da edini zame si, ljubim, da še si ti, moje neumnosti mi na koncu vedno tiho oprostiš.

Natalija je nov videospot posnela na idiličnih lokacijah Pirana. foto: Tibor Golob



Pesem ste posneli že pred časom, kako to, da ste jo izdali šele zdaj?
Skladbo sem v studiu Martina Štibernika, ki je tudi avtor melodije, posnela že pred dvema letoma, a jo zaradi razmer izdajamo šele zdaj. Spot smo posneli lani 11. septembra v prekrasnem Piranu. Zamisel za spot in ideje za lokacije, ki prikazujejo tudi nekatere v medijih manj videne kotičke Pirana, je prispeval vsestranski umetnik in režiser videospota Igorja Jelena Iggyja (IGEN), ki se je pred leti preselil tja.

Pesem je ljubezenska, kako svojo ljubezen negujeta vidva z možem Dejanom?
Z leti sem ugotovila, da je tudi humor v zvezi zelo pomemben, da se še vedno znava skupaj smejati, se zabavati. Dejan ima prirojen smisel za humor in me včasih, ko se jezim, s pripombo v svojem stilu čisto razoroži in se niti ne morem več delati, da sem jezna, ker me spravi v smeh. Seveda ne gre brez veliko potrpežljivosti, razumevanja, sprejemanja kompromisov, spoštovanja na obeh straneh. Srečno razmerje ne pade z neba, tudi zanj je treba vsak dan sproti delati, se truditi.

Zakulisje snemanja videospota foto: Tibor Golob


So bili kdaj tudi kakšni padci?
Padci se zgodijo v vsaki zvezi, seveda tudi v najini, recimo pred leti, ko sta bila sinova še zelo majhna, dela je bilo veliko tako doma kot v podjetju in pritisk je bil prevelik, bila sva neprespana, velikokrat sva se sprla. Spomnim se, da smo šli nekega dne na krajši izlet, vmes smo se oglasili še v trgovino in Dejan je prodajalki na blagajni povedal vic, se šalil z njo in takrat sem ga spet videla v luči kot že dolgo ne in sem pomislila: »Uau, pa saj moj mož je res zabaven.« Po nekaj letih sva na to malo pozabila, sploh zaradi divjega tempa dela in otrok. Po tem dogodku sva se pogovorila in si spet redno začela jemati čas samo za naju, se na novo zaljubila, odkrila in spet so preskočile iskrice. Zdaj je še lepše, ampak drugače.

Kakšni so bili za vas zadnji meseci? Nastopov ni bilo, ste pa zato imeli čas za družino.
Da, bil je čas za družino, veliko smo se sprehajali po okoliških vinogradih, gričih, uživali na snegu v domačem kraju, skupaj pekli sladice – fotografije in recepte velikokrat delim na družbenih omrežjih –, skupaj gospodinjili, urejali hišo, se ukvarjali z našim novim družinskim članom beaglom Donom, ki je prišel k hiši pred 10 meseci. Ko nam je lani v začetku februarja po dolgotrajni bolezni poginil skoraj 13-letni višavski terier Rocky, je ostala praznina tako v naši hiši kot tudi v naših srcih. Nikoli ga ne bomo pozabili in tudi on je imel lepo življenje pri nas. Ampak – tako je v življenju, vse ima svoj konec. Ker smo navajeni, da našo hišo polni tudi pasji lajež, smo si želeli novega psa.

Natalija z režiserjem videospota Igorjem Jelenom Iggyjem. foto: TIbor Golob

Je bil tudi čas za kakšno novo poslovno idejo?
Bil je tudi čas za nove poslovne ideje, saj bo prihodnji teden luč sveta ugledala moja prva kolekcija pod blagovno znamko Natalijin kotiček, ki sem jo poimenovala Kolekcija Sivka, vsebovala bo (za zdaj) 12 unikatnih izdelkov s sivko: vse od naravnih, slovenskih izdelkov za nego telesa s sivko (eterično olje, negovalna kopel, oljčno milo, deo stick, lip stick (mazilo za ustnice), kremo za roke, hidrolat) do unikatnih ročno izdelanih in poslikanih izdelkov za dom (lanena vrečica polnjena s sivko, potpuri, lanena vrečica v podobi angelčka polnjena s sivko) in dišeče sveče z vonjem po sivki ter in pravega ženskega parfuma Natalija N°1, ki v cvetni dišavni mešanici med drugim vsebuje tudi opojno aromo sivke.

prejšnji članek
Kaj boste pa vi podarili svojemu moškemu?
Moda&Lepota
Kaj boste pa vi podarili svojemu moškemu?
naslednji članek
Nika Ambrožič Urbas na novi karierni poti
Svet slavnih
Nika Ambrožič Urbas na novi karierni poti