zasežena-droga Svet24.si

FOTO: 20-letnik doma skrival konopljo, kokain, ...

dež, padavine Svet24.si

Krajevne plohe in nevihte še niso rekle zadnje

kitajska, koronavirus Svet24.si

Zaradi različice delta v domove zapirajo milijone...

viktor orban janez jansa kpv Reporter.si

Skrivnost prodane duše: kako je Janez Janša ...

20210401-01055026 Necenzurirano

Tudi napovedovalec epidemije dobil svojo nagrado ...

želja Dobra karma

Tedenski horoskop: Dobro pazite, kaj si želite in...

Bruno in Žiga Njena.si

Žiga in Bruno po odpovedi festivala brezplačno ...

Peter Poles zavihal rokave ter očistil plažo in morje
| K.M.

Peter Poles zavihal rokave ter očistil plažo in morje

Nika Veger in Peter Poles rada potujeta. Tokrat naj bi ju pot z družino zanesla v Mehiko., SeR

Ni skrivnost, da sta voditelj Peter Poles in njegova partnerka Nika Veger velika ljubitelja narave, tokrat pa sta storila še korak dlje.

Peter Poles s svojo družino dopustuje na hrvaški obali, za letošnji dopust pa so si izbrali nekoliko bolj robinzonsko izkušnjo odmaknjeno od vsakodnevnega vrveža velikih mest. Vseeno pa je bila njihova plaža polna smeti, številne pa so plavale tudi v morju. Skupno so tako zavihali rokave in se lotili čiščenja. Priljubljeni voditelj si je nadel še masko in plavutke ter se zadeve lotil kar direktno v viru težav - v morju. 

"Našo čudovito plažo z belimi kamenčki in turkiznim morjem smo očistili vseh smeti. Veliko njih. Čevlja, vrat z jadrnice, pokrova motorja s čolna, treh zvitkov laksa s trnki in utežmi, plastičnega lavorja, kup plastičnih vrečk, lončkov, plastenk, počene blazine ... in ja, celo zelenega tepiha," je na družbenem omržeju zapisala Petrova partnerka, Nika Veger. K temu pa še dodala: "Žalostna sem, prvič sem tudi na Jadranu letos doživela, da plavam med koščki plastike."

Ob tem je podala še nekaj nasvetov o tem, kako skrbeti za čisto okolje in čiste vode. Od tega, da iz plaže odnesemo vse, kar smo tja prinesli, do tega, da tudi sami kdaj pospravimo smeti, tudi če niso naše. Ob tem pa svoje sledilce sprašuje še za dodatne nasvete. 

Njen celoten zapis najdete spodaj: