državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrla je edina Hitchcockova hči

11. 8. 2021; 02.30
Avtor: K.M.
Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock foto: Profimedia

V 94. letu starosti je umrla igralka in producentka Pat Hitchcock, edina hči režiserja Alfreda Hitchcocka, ki je tudi igrala v njegovih filmih.

Pat Hitchcock je bila edina potomka legendarnega režiserja Alfreda Hitchcocka in njegove žene Alme Reville. Pat je nastopala tudi v številnih očetovih filmih, kot so Trema (1950), Tujca na vlaku (1951) in Psiho (1960). Novico o smrti matere je potrdila njena hči Katie O'Connell-Fiala. 

Pat Hitchcock in Janet Leigh v filmu Psiho foto: Profimedia

V očetovem Psihu je bila Pat sodelavka Caroline, ki je glavni ženski vlogi Marion Crane ponudila svoja pomirjevala. V Tujcih na vlaku je igrala Barbaro Morton, sestro lika Anne Morton.

Med drugim se je pojavila v filmih in TV serijah The Case of Thomas Pyke, Deset zapovedi, Suspense, Suspicion, My Little Margie, Matinee Theatre in The Life of Riley ter v desetih epizodah antologije Alfred Hitchcock Presents. V 70. letih minulega stoletja je igrala še v TV filmih Skateboard, Six Characters in Search of an Author in Ladies of the Corridor, sicer pa se je po rojstvu treh hčera od igranja v veliki meri poslovila.

Pat Hitchcock je pisala za očetovo revijo Mystery Magazine in kot soavtorica skupaj z Laurentom Bouzereaujem napisala biografijo svoje mame z naslovom Alma Hitchcock: The Woman Behind the Man.

prejšnji članek
Dihalne vaje za več energije in boljšo prebavo
Zdravje
Dihalne vaje za več energije in boljšo prebavo
naslednji članek
Z ledenimi kockami tvegamo resne okužbe prebavil
Zdravje
Z ledenimi kockami tvegamo resne okužbe prebavil