Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tina Maze o ceni uspeha

20. 3. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
Tina Maze, Andrea Massi (1)

Tina Maze, Andrea Massi foto: Mediaspeed

Tina Maze še vedno drži rekord z največ osvojenimi točkami v eni sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju. Kakšna pa je bila cena uspeha, ki ga je dosegla?

Včeraj se je uradno zaključila letošnja sezona alpskega smučanja, ki je poskrbela za številne rekorde. Za večino je seveda kriva ameriška smučarka Mikaela Shiffrin. Več o njenih uspehih si lahko preberete tukaj >>kliknite<<. Med večne pa se je v svoji karieri zapisala tudi Slovenka Tina Maze. Poleg številnih zmag, tudi na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih, je največji mejnik Tina dosegla v letu 2013. Zmagala je namreč kar enajstkrat in na koncu sezone osvojila kar  2414 točk v skupnem seštevku. Česar v naslednjem desetletju ni dosegel noben smučar, ne v moški in ne v ženski konkurenci ne. Tudi Mikaela, ki je letos slavila večkrat kot Tina v sezoni 2013. 

Vpliv na partnerski odnos

Na vprašanje novinarke revije Obrazi, ali je svoj uspeh drago plačala, je Tina odgovorila pritrdilno. "Mislim, da ja. Nisva se iztrošila samo jaz in Andrea, plačal je tudi najin odnos. Bilo je zelo težko vzdrževati odnos tekmovalka in partner trener. Na koncu sem bila v velikih težavah. Problem je, če ti določene stvari govori partner. To te bolj zadene, kot če ti jih »samo« trener. Sama v tistem trenutku nisem zmogla ločevati nasvetov trenerja od partnerskih. Moški to znajo, meni je bilo preveč zahtevno. Vendar pa vrhunski šport to zahteva. Andrea je delal prav kot trener, vendar jaz na koncu temu nisem bila več kos. Prišla sem tako daleč, da mi je njegove besede, ki so bile prave, moral povedati drug trener. Zvenele so čisto drugače, ko jih je povedal nekdo drug. Andreove besede so me zadele in bolele. Ni bilo lahko držati odnosa na tako dolgi časovni razdalji."

prejšnji članek
To so najlepši poročni čevlji
Moda&Lepota
To so najlepši poročni čevlji
naslednji članek
Priljubljena italijanska sladica, ki jo boste od sedaj pripravili na malo drugačen način
Kulinarika
Priljubljena italijanska sladica, ki jo boste od sedaj pripravili na malo drugačen način