stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Joker Out v finalu letošnje Evrovizije

11. 5. 2023; 11.08
Avtor: K.M.
joker out, polfinale naslovna

Joker Out med svojim polfinalnim nastopom foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Po dveh letih brez finale se je slovenski skupini Joker Out s pesmijo Carpe Diem uspelo uvrstiti v finale letošnje Evrovizije.

V britanskem Liverpoolu se je danes odvil drugi predizbor letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije. Nastopili so predstavniki 16 držav, med njimi tudi slovenski predstavniki Joker Out, ki so na polfinalnem odru prepričali s pesmijo Carpe Diem. Po dve letih brez finale se je Slovenija torej spet uvrstila med finaliste. Na finalno vstopnico pa so skupaj z oboževalci čakali vse do zadnjega. 

S tem pa so se pridružili torkovim finalistom in predstavnikom "velikih petih" držav (Španija, Italija, Francija, Nemčija in Velika Britanija) ter Ukrajini, ki je na izboru slavila lani. Na prvem predizboru v torek so se v evrovizijski finale uvrstili predstavniki Hrvaške, Moldavije, Švice, Finske, Češke, Izraela, Portugalske, Švedske, Srbije in Norveške.

Bojan Cvjetićanin foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Fantje so bili po nastopu vidno zadovoljni. foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Poleg skupine Joker Out so se na današnjem polfinalnem odru predstavili še zastopniki Avstrije, Avstralije, Cipra, Armenije, Gruzije, Litve, Estonije, Grčije, Belgije, Danske, Romunije, Islandije, Poljske, San Marina in Albanije. Novost letošnje izvedbe Evrovizijskega tekmovanja je, da o finalistih odločajo izključno gledalci v državah, ki tekmujejo v posameznem polfinalu, s telefonskim oz. sms glasovanjem ter z glasovi, oddanimi v evrovizijski aplikaciji. S spremembo glasovalnega sistema se želi organizator, Evropska radiodifuzna zveza (EBU), izogniti vsakoletnim očitkom o pristranskih "sosedskih" glasovanjih nacionalnih strokovnih žirij.

Nece in Bojan foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Odrski nastop naših predstavnikov Joker Out foto: Sarah Louise Bennett/EBU

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Maša ima čudovito sestro
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Maša ima čudovito sestro
naslednji članek
Lado Bizovičar s Fehtarji izdal pesem
Svet slavnih
Lado Bizovičar s Fehtarji izdal pesem
#nasazenazenska
nasazenazenska