stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Let 3 na Evroviziji: Kakšno je sporočilo fotografije dečka na majici?

11. 5. 2023; 10.00
Avtor: V.M.
let 3

Let 3 foto: Profimedia

Hrvaški evrovizijski predstavniki so na nastopu nosili majice s fotografijo dečka. Mnoge je podoba s prekritimi očmi spominjala na nedavno srbsko tragedijo.

Mnenja o evrovizijskem nastopu hrvaške skupine Let 3 so deljena. Nekateri so nad pesmijo Mama ŠČ, koreografijo izvajalcev in njihovimi pompoznimi kostumi navdušeni, drugi povsem zgroženi, mnogi pa se sprašujejo, kaj so člani zasedbe želeli sporočiti s fotografijo otroških obrazov, ki imajo prekrite oči. Da črno bela podoba, ki je bila sprva skrita pod plašči, veliko gledalcev spominja na mladega napadalca iz Beograda, je zaslediti na družbenem omrežju. A kaj v resnici predstavlja obraz in kakšno sporočilo nosi?

Protivojna pesem

Kot prvo, rockerji na majicah nimajo fotografije obraza mladega napadalca iz Srbije, pač pa obraze petih neznanih otrok. Slednji predstavljajo dragocenost vseh otrok, Damir Martinović Mrle in Zoran Prodanović Prlja sta namreč v objavi na družbenem omrežju razkrila sporočilo geste z otroškimi obrazi, ki pravi, da se otrok ne sme krasti in da brez otrok ni življenja, kar se nanaša na vojne razmere v Ukrajini.

In odziv ljudi, ki so razumeli sporočilo ustvarjalcev?

"Koliko uničenih družin in koliko otrok z uničenim otroštvom. Koliko otroških nasmehov se je spremenilo v solze. Koliko otrok je moralo čez noč odrasti, prekmalu, med okušanjem vojne in smrti.Kaj ti pomaga kos zemlje, ko nimaš življenja?" je le eden izmed zapisov na družbenem omrežju ...

prejšnji članek
Super par: Mike ve, kako ustvariti boljši svet za vse nas
Resničnostni šovi
Super par: Mike ve, kako ustvariti boljši svet za vse nas
naslednji članek
Med Anno in Alešem več, kot ste videli: Oba sva se zlomila
Resničnostni šovi
Med Anno in Alešem več, kot ste videli: Oba sva se zlomila
#nasazenazenska
nasazenazenska