nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Foto: Slovenski športniki navdušili v policijskih uniformah

13. 6. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
Peter Prevc

Smučarski skakalec Cene Prevc foto: M24

Številni vrhunski slovenski športniki in trenerji so zaposleni v javnih službah, tudi na policiji. Slednja je za njih včeraj pripravila sprejem, ki so se ga udeležili v uniformah.

Policija je včeraj za svoje zaposlene slovenske vrhunske športnike in športnike ter trenerje pripravila vsakoletni sprejem, saj s svojimi dosežki ter vključevanjem v promocijsko in preventivno dejavnost policije občutno prispevajo k ugledu institucije. Sprejem sta v zahvalo pripravila minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić. Na dogodku smo med drugim ujeli vse tri brate Prevc, Meto Hrovat, Žigo Jelarja, Anamarijo Lampič, Ilko Štuhec, Kajo KajzerBora Pavlovčiča in druge. 

Nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc, judoistka Kaja Kajzer in biatlonka Anamarija Lampič foto: M24

Zakaj so slovenski športniki zaposleni na policiji? Povzeto po www.policija.si.

Slovenska policija vrhunskim športnikom in trenerjem z zaposlitvijo nudi sistemsko pomoč, omogoča izvajanje programskih zasnov športa na državni ravni, prispeva k širitvi športne kulture ter posredno k dvigu ugleda tako Policije kot tudi Slovenije v svetu. Zaposlitev se na prosta delovna mesta v Oddelku vrhunskih športnikov omogoči vrhunskim športnikom in trenerjem v skladu z aktualno prednostno listo športnikov in trenerjev kandidatov za zaposlovanje v državni upravi, o katerih odloči Koordinacijska skupina za zaposlovanje, ki deluje pod okriljem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Vedno nasmejana Ilka Štuhec foto: M24

Svojo začasno zaposlitev, ob izpolnjevanju pogodbenih obveznosti, lahko vrhunski športniki podaljšajo s podaljšanjem statusa vrhunskega športnika mednarodnega ali svetovnega in olimpijskega razreda, trenerji pa z vrhunskimi dosežki svojih varovancev - vrhunskih športnikov. Status kategoriziranega športnika metodološko ureja Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez. Seznam kategoriziranih športnikov se štirikrat letno posodablja na podlagi: športnih rezultatov, doseženih v posameznem obdobju, kriterijev za kategoriziranje športnikov v Sloveniji in predlogov nacionalnih panožnih športnih zvez.

Meta Hrovat je v lanski sezoni sicer začasno prekinila športno pot. Letos naj bi se vrnila. foto: M24

Vrhunski športniki, zaposleni v policiji, se aktivno vključujejo v promocijske, preventivne, športne, vzgojno-izobraževalne in druge dejavnosti, ki jih organizirajo policija, zavodi ali druge izobraževalne ustanove. Vrhunski športniki v policijski uniformi so ambasadorji mnogih preventivnih projektov, med drugim tudi naše vsakoletne preventivne akcije Bodi zvezda, ne meči petard

prejšnji članek
Kranj je v soboto obiskala igralska smetana
Kultura
Kranj je v soboto obiskala igralska smetana
naslednji članek
Danijela Martinović: Lahko bi umrla na licu mesta, a nisem
Svet slavnih
Danijela Martinović: Lahko bi umrla na licu mesta, a nisem