petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je izvajalec, ki navdušuje z naslovno pesmijo serije Botri

16. 1. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Marko Škugor, Botri

Kdo je glasbenik, ki navdušuje z naslovno pesmijo serije Botri? foto: Promocijski material

Ste tudi vi navdušeni nad naslovno pesmijo serije Botri? Razkrivamo, kdo je njen avtor in kdo njen izvajalec. Namig; kmalu ga lahko slišite v Sloveniji!

Zadnje tedne slovenske gledalce navdušuje hrvaška serija Botri (Kumovi), ki si jo lahko vsak dan med ponedeljkom in petkom ob 20. uri ogledate na televiziji Pop TV. Serija oziroma hrvaška telenovela se odvija v izmišljenem mestu Zaglave. Na slovenski televiziji lahko spremljamo prvo sezono, a ekipa snema naprej. Zaenkrat je uradno, da bosta predvajani vsaj dve sezoni, kar je sicer za tovrstni format hrvaških serij zelo pogosto. 

Zanimanje za igralsko zasedbo in zakulisje

Priljubljena televizijska vsebina s sabo prinese tudi veliko drugih podrobnosti. Največ zanimanja je seveda za glavne igralce. Predvsem Momčila Otaševića in Ano Uršulo Najev, ki blestita v vlogah Janka in Lucije. Nič manj zanimanja pa ni niti za naslovno pesem Ti budi ti, ki jo izvaja tudi v Sloveniji priljubljeni dalmatinski glasbenik Marko Škugor

Pesem je z uradnim videospotom izšla februarja leta 2022, gre pa za priredbo inštrumentalne mesmi Still Water odličnega splitaskega producenta in glasbenika Tončija Huljića, očeta Hane Huljić Grašo, žene Petra Graša. Leta 2002 pa jo je v klavirski različici posnel že Maksim Mrvica. Tonči Huljić ji je za serijo Botri dodal nekaj modernega pridiha. Prvič pa je dobila tudi besedilo, ki ga je spisala Točnijeva stalna sodelavka in življenjska partnerka Vjekoslava Huljić

Marko Škugor navdušen nad sodelovanjem

Ravno sodelovanje pri pesmi Ti budi ti je Marku Škugorju odprla sodelovanje z zakoncema Huljić. Saj ji je sledila tudi predelava uspešnice Rijeke tiho teku, s katero je Marko navdušil proti koncu leta 2022. 

"Mislim, da je bila pesem zadnje leto na Hrvaškem splošno dobro sprejeta, zato sem zelo vesel, da so serijo in pesem začeli predvajati v Sloveniji," nam je zaupal hrvaški glasbenik, ki priznava, da ni spremljal celotne sezone. Razlog pa je seveda v zelo natrpanem urniku v letu 2022. "Gledal sem prvih nekaj epizod, potem pa mi zaradi obveznosti ni uspelo. Kar sem videl, je bilo super, kar zanimiva serija."

Kako pa gleda na sodelovanje z zakoncema Huljić? "Prelepo. Tonči in Vjekoslava sta čudovira človeka in ustvarjalca največjih hitov na tem območju. Zelo sem užival v delu z njima. Po Ti budi ti smo posneli še pesem Rijeke tiho teku, ki smo jo posnelo v novi preobleki, ki smo ji dali novo življenje. "

Škugor prihaja v Ljubljano

Markov koncert v dvorani La Vie je bil prvi v vrsti takšnih dogodkov. foto: Dvorana La vie

Dalmatinski glasbenik že zelo kmalu prihaja tudi v Ljubljano. V petek, 3. marca 2023, bo namreč nastopil na največjem odru v Sloveniji, na koncertu Aktualov dan žena v ljubljanskih Stožicah. Poleg Marka se bodo na odru predstavili tudi Nuša Derenda, Lana Jurčević, Mladen Grdović, Novi Fosili, Sinša Žunec, Miran Rudan ter InDesign, Klapa Šufit ter številna druga presenečenja. Nas bo Marko Škugor presenetil tudi z naslovno pesmijo priljubljene serije Botri? "Naj ostane presenečenje," se nam za konec še nasmehne prvi tenor Dalmacije. 

prejšnji članek
Tedenski horoskop: ne kažite s prsti na druge
Horoskop
Tedenski horoskop: ne kažite s prsti na druge
naslednji članek
Melani Mekicar spet spremenila svoj videz
Svet slavnih
Melani Mekicar spet spremenila svoj videz
#obraziavenija
obraziavenija