pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Večerja bedakov poskrbela za salve smeha tudi med znanimi obrazi

23. 10. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Večerja bedakov 4

Ekipa predstave Večerja bedakov foto: SR/M24

Pretekli teden je s svojimi uprizoritvami pričela nova gledališka komedija Večerja bedakov, ki je v petek doživela tudi uradno premiero, na kateri pa smeha seveda ni manjkalo.

Špas teater je v letošnjo sezono vstopil z novo komedijo Večerja bedakov, ob tem pa obljubljajo, da bo sezona polna novih predstav in starih uspešnic. Prva premiera sezone je v petek že nasmejala številne gledalce, med katerimi so bili tudi številni znani obrazi. Petek večer si je za sprostitev recimo vzela tudi predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar, ki je v Špas teater v Mengšu prišla v družbi moža Aleša. 

V glavni vlogi je navdušil Jernej Kogovšek. foto: SR/M24

Maja Martina je uživala na odru. foto: SR/M24

Med gledalci pa smo opazili tudi številne druge znane obraze. Premiere se je tako udeležila voditeljica Jasna Kuljaj, opazili smo tudi Jožeta Potrebuješa z ženo in starejšo hčerjo, pa Metko Albreht, Heleno Blagne, Gorko Berden, Damjna Murka, Jana Bučarja s partnerko, Nino Ivanič Rep s sinom in številne druge, ki so si petkov večer popestrili s pristno komedijo. 

»Vesela sem tako dobrega odziva na predpremierah in slavnostni premieri Večerje bedakov, saj so ljudje dobili smeh, zabavo, super energijo, odlične igralce in 'tisto pravo' komedijo. V Špas teatru namreč ustvarjamo, da se ljudem z nami zgodi lepši dan, ali pa večer, petkovo, sobotno ali nedeljsko popoldne, teden, mesec, vse leto. Čestitke Bojanu Emeršiču in igralcem za več kot uspešen začetek huronske komedije Večerja bedakov, za katero sem prepričana, da bo nasmejala gledalce po vsej Sloveniji, saj bomo s predstavo gostovali po vseh krajih ter skrbeli za smeh in dobro voljo,« pa je po premieri povedala direktorica Špasa Urška Alič

O predstavi: 

Pierre se s prijatelji rad igra nenavadno igro – večerjo bedakov. Vsakdo izmed povabljenih ima misijo na večerjo pripeljati največjega bedaka. Tisti, ki bo predstavil najbolj spektakularnega, redek biser, bedaka svetovnega razreda, je zmagovalec! A v tem našem večeru se dogaja katastrofa za katastrofo, padajo maske in tisti, ki je verjel, da se bo smejal, se morda ne bo tako zelo. V nekaj minutah gre vse narobe, življenje se obrne na glavo, zgodi se najbolj nepričakovano in - smešno čez vse!

Si predstavljate kaj se zgodi, ko se na večerjo povabi bedaka svetovne klase? Odgovor boste dobili v francoski mega uspešnici, ki jo bo na oder Špas teatra postavil eden slovenskih igralskih prvakov, tokrat v vlogi režiserja - večkrat nagrajeni Bojan Emeršič. Po svetovno znani komediji, ki je bila prvič uprizorjena 1993 in doživela velik uspeh, so posneli kar dva filma, Slovencem najbolj poznan je Butec na večerji ( Dinner for Schmucks). In prav tako kot je zabaven film, bo zabavna tudi predstava, v kateri nastopajo zvezdniški igralci: Robert Korošec, Jernej Kogovšek, Primož Vrhovec, Maja Martina Merljak, Gregor Podričnik.

Predstavo si je ogledala tudi Helena Blagne. foto: SR/M24

Metka Albreht foto: Sašo Radej

Igralske kolege je podprl tudi Matej Zemljič foto: SR/M24

Premiere se je udeležila tudi Gorka Berden, ki sicer sodeluje v Špasovi predstavi Boeing Boeing. foto: SR/M24

prejšnji članek
Tedenski horoskop: energije bodo močne in intenzivne
Horoskop
Tedenski horoskop: energije bodo močne in intenzivne
naslednji članek
Se spomnite ikoničnega dvojca R.M. Project in hita Hočem tvojo pi...?
Svet slavnih
Se spomnite ikoničnega dvojca R.M. Project in hita Hočem tvojo pi...?