Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ali Matjaža Javšnika moti, če ga ljudje kličejo Izi?

25. 10. 2023; 05.00
Avtor: K.M.
Matjaž Javšnik (1)

Matjaž Javšnik se po težki preizkušnji vrača na odre. foto: Simon Pelko/Veseljak

Igralca je zagotovo zaznamovala tudi vloga v seriji TV Dober dan, kjer je upodabljal kamermana Izija. Kako gleda na to, da ga ljudje kličejo po imenih likov?

Matjaž Javšnik je gostoval v Jutranji budnici na Veseljaku, kjer je voditeljema Nini Cestnik Pavlič in Nejcu Drobniču povedal tudi svoj pogled na dejstvo, da ga ljudje na ulici kličejo po imenih njegovih likov, kot sta recimo Izi iz serije TV Dober dan ali pa Smiljan iz Ene žlahtne štorije. Na vprašanje voditelja, ali ga je v času priljubljene serije TV Dober dan, ki jo lahko tudi zdaj gledamo na malih ekranih, kdo poklical po imenu Izi, je namreč odgovoril: 

Nina Cestnik Pavlič, Matjaž Javšnik in Nejc Drobnič foto: Simon Pelko/Veseljak

"Ne tiste čase, še danes me kdo, en čas je ena serija, enkrat si Izi, enkrat si Štefan, enkrat si Smiljan. Ampak to ni pomembno, meni je pomembno, da ustvarim like, ki so ljudem blizu, ki jih imajo radi ... če se to zgodi, potem te tudi po teh imenih kličejo. Če te pa noben po tem imenu ne pokliče, pa veš, da si slabo naredil." S tem pa je Matjaž pokazal, kako velik človek je in hkrati kako predan umetnik svojega področja. 

Za Matjažem pa je tudi izredno težko obdobje. Pred letom dni je namreč doživel srčni infarkt, a so zatem sledili še hudi zdravstveni zapleti. Delno je še na bolniški, se pa pripravlja na veliko vrnitev. Spremenjen, vitkejši, a še vedno človek velikega kreativnega uma. "To je enako, kot da bi na avtu imel generalko. Nikoli nisi več enak, ampak to ne pomeni, da si že za na odpad. Stvarem je treba dati čas, enako kot naravi, ki pozna cikle. Jaz sem zdaj pred novim ciklom." Več o tem si lahko preberete tukaj

prejšnji članek
Anja Rupel po več letih z novo glasbo
Svet slavnih
Anja Rupel po več letih z novo glasbo
naslednji članek
Prehranske navade, ki slabijo vaš imunski sistem
Zdravje
Prehranske navade, ki slabijo vaš imunski sistem
#obraziavenija
obraziavenija