pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Njeni trenutki Flowers
Svet slavnih
 

Ani Praznik srčni ljudje povrnili upanje v boljši jutri

7. 3. 2024; 09.00
Avtor: Vesna Meško
ana-praznik

Ana Praznik foto: POP TV

Ni vse tako črno, kot prikazujejo spletni odzivi na Delovno akcijo. Ani Praznik so nasmeh na lica pričarali pristni ljudje z imeni in priimki. Poglejte, kaj se ekipi dogaja to sezono …

Mesec marec na portalu njena.si posvečamo ženskam, zato z znanimi damami klepetamo o srčnih gestah, ki so jih deležne na življenjski poti – takšnih, ki za seboj puščajo velik pečat ter jim hkrati vračajo upanje, da sodobni svet iz ljudi ni izmil dobrote in človečnosti. O tej temi smo poklepetali tudi z Ano Praznik, ki se kot voditeljica dobrodelne oddaje Delovna akcija zaradi odziva javnosti sooča z raznolikimi občutki. Čeprav skupaj z ekipo spreminjajo življenja ljudi, ki se v težkih razmerah prebijajo skozi vsakdan, namreč vsi gledalci ob spremljanju projektov ne nadejo vzpodbudnih besed.

Ravno zaradi tega je Ana neizmerno hvaležna za vse tiste srčne duše, ki jim zunaj spletnih zidov dokazujejo, da je med nami še vedno veliko dobrih ljudi. In kje jih sreča? Na terenu, prav tam, kjer celotna ekipa bije bitke s časom in po najboljših močeh ustvarja priložnosti za boljše, lepše življenje.

Ana Praznik s prvim med mojstri, Bojanom Žlebnikom foto: Pop TV

»V resnici bi lahko rekla, da so me letos vsi sosedje, kjer smo pač prenavljali domove, presenetili s svojimi raznolikimi gestami. Od tega, da so odstopili svoje stranišče, da mi ni bilo potrebno hoditi v prenosni plastični zabojnik, do tega, da so mojstrom nosili kavo in čaje, čeprav je za naše mojstre zelo dobro poskrbljeno. Prav tako so nam nudili fizično pomoč ali pa nam z obiski vdahnili motivacijo. Pogosto so nas namreč vzpodbujali z besedami, da dobro delamo in nas razveseljevali s poročanjem o tem, kako nas radi spremljajo …« je z nasmehom povzela svoje misli Ana, srečna, da zna človek človeka še vedno spodbujati, mu podati roko, in nenazadnje iskreno privoščiti in se veseliti radosti nekoga drugega.

»Žal komentarji na socialnih omrežjih definitivno ne dajejo tega videza, tako da sem vesela, da pristni, realni ljudje z obrazom, imenom in priimkom, pridejo in nam dajo podporo. Te lepe geste, ki smo jih deležni, mi dajejo vero in upanje v boljši jutri.«

prejšnji članek
Skrito v raju: 'Ines' razpeta med Mehiko in Slovenijo
Svet slavnih
Skrito v raju: 'Ines' razpeta med Mehiko in Slovenijo
naslednji članek
V serijo Skrito v raju vstopil bogataš, ki ima zelo znano ženo
Svet slavnih
V serijo Skrito v raju vstopil bogataš, ki ima zelo znano ženo