škof, Trst, Enrico Trevisi
Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, daroval bo mašo na Velikem trgu

andrej-hohlun, rusija, ukrajina
Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v lasti Rusa na seznamu sankcij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rojena iz teme: Omar skozi pesem razkril, kaj so mu storili

3. 6. 2024; 06.00
Avtor: PR / V.M.
105-omar

Omar Naber foto: Vladimir Druškovič

Omar Naber bo predstavil pesem, ki je nekaj let čakala na pravi trenutek. 'Posvečena je slovenskemu glasbeniku, ki mi je v karieri zaradi zavisti povzročil nemalo škode. Ta skladba je nastala v najtemačnejših trenutkih mojega življenja, obdobju žalosti in globokega osebnega razočaranja.'

Omar Naber obeležuje 20-letnico prvega koncerta v Orto baru s koncertom in premiero novega singla.

Po tem, ko je konec lanskega leta s svojim bendom in glasbenimi gosti praznoval polnoletnost svoje glasbene kariere v nabito polni Cvetličarni, se Omar Naber po dolgih letih vrača na oder legendarnega Orto bara, znanega ljubljanskega rockerskega kluba, ki je gostil že mnogo tako slovenskih kot tudi svetovnih glasbenih legend. V prevetreni glasbeni zasedi  –  s svojim bendom ''The Namedroppers'' bo na odru Orto bara predstavil nov singel "Rad bi spet verjel".

Kot pravi sam, gre za zelo poseben koncert, saj se po raznovanju 18. obletnice svoje glasbene kariere ponovno vrača prav na oder Orto bara, kjer je imel svoj prvi samostojni koncert pred 20 leti. V petek, 7. junija ob 20. uri, točno en mesec pred njegovim rojstnim dnem, nam v energični glasbeni trojici, ki si je nadela ime ''The Namedroppers'' (Omar na vokalu in kitari, Miha Recelj na bobnih in back vokalih ter Marcel Petrič na bas kitari in back vokalih) obljublja pravo rockersko ekstazo. Omar se vrača h koreninam in takšen bo tudi koncert.

"Kljub številnim glasbenim gostom po razprodanem koncertu v Cvetličarni novembra, ki ga je posnala in predvajala tudi slovenska nacionalna radiotelevizija, smo se s fanti odločili, da tokrat ves koncertni program oddelamo sami in komaj že čakamo na izvedbo v prvinskem in brezkompromisnem rokenrol slogu," je povedal priljubljeni slovenski glasbenik. 

Omar Naber je leta 2017 slavil na Emi. foto: Maja Pertič Gombač

Pesem rojena iz bolečine in razočaranja

Na odru Orto bara bo svojo premierno uprizoritev dočakal nov Omarjev singel "Rad bi spet verjel", ki je sicer nastal že nekaj let nazaj, prvotno v angleški različici. "To skladbo sem dolgo časa hranil v predalu, čakajoč na pravi trenutek, da jo končno predstavim svetu. V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev. Posvečena je slovenskemu glasbeniku, ki mi je v karieri zaradi zavisti povzročil nemalo škode. Ta skladba je nastala v najtemačnejših trenutkih mojega življenja, obdobju žalosti in globokega osebnega razočaranja, prav v času Eme 2017. Izlila se je iz mene v pičlih petih minutah, kot dokaz, da se najlepše in najmočnejše pesmi rodijo iz globin naših čustev. Danes jo z odprtim srcem predstavljam javnosti v Orto baru, z upanjem, da bo našla pot do vaših src," je še dodal Omar.

Svojo premiero bo v Orto Baru dočakala tudi Omarjeva nova promocijska kolekcija, ki bo na voljo v omejenih količinah pred in po koncertu, lansiranje le-te v večji nakladi pa je predvideno v prihodnjih mesecih.

prejšnji članek
Romantični Mark Zebra presenetil: Kdo je skrivnostno dekle?
Svet slavnih
Romantični Mark Zebra presenetil: Kdo je skrivnostno dekle?
naslednji članek
Vokalni orkester Perpetuum Jazzile osvaja velike odre
Svet slavnih
Vokalni orkester Perpetuum Jazzile osvaja velike odre