Svet slavnih
 

Kreativna umetnica, ki štrli iz povprečja

10. 6. 2024; 09.00
Avtor: Vesna Meško
Saška Kovač (Mila Peršin)

Mila Peršin je navdušila z likom Saške Kovač. foto: POP TV

Mila Peršin se je skozi lik Saške v seriji Skrito v raju prikupila javnosti, ki pa jo kljub zavedanju, da je upodobila karikaturno vlogo, ne pozna najbolje. Vas zanima, kakšna umetnica je pravzaprav 24-letna ustvarjalka?

Milo Peršin je širša javnost spoznala skozi dve malce afnasti vlogi, v seriji Sekirca v med je namreč upodobila nečimrno najstnico Špelo Hribar, v uspešnici Skrito v raju pa glasno in samovšečno Saško Kovač. Čeravno si gledalci radi ustvarijo mnenje o igralcih na podlagi njihovih vlog, pa je Mili uspelo odlično predstaviti vpogled v oblikovanje karikaturnega lika, ki je začinjen s pretiravanjem tako na vizualni, kot vedenjski ravni.

Mila Peršin foto: Ksaver Šinkar in Ana Gregorič

Mlada režiserka

Mila se sicer tekom izobraževanja seznanja z različnimi vejami umetnosti, ravno minuli teden je denimo obudila spomine na svoje prve režiserske korake, saj so na mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok Isola Cinema predstavili njen prvi kratki film Tetka Milena iz leta 2019.

In kako se počuti v vlogi režiserke – jo to področje bolj navdihuje v smeri umetniškega izražanja, kot denimo igra? »Pred študijem igre sem študirala na Akademiji za vizualne umetnosti in takrat sem posnela svoj prvi kratek dokumentarno-eksperimentalen film. Biti v vlogi režiserke mi je bilo zelo mikavno, a ne bi rekla, da me to bolj navdihuje od igre. Res me zanima veliko smeri umetnosti in sigurno si želim kdaj v prihodnosti še kaj režirati ali ustvarjati na področju vizualne umetnosti,« nam je razložila mlada umetnica, ki je trenutno polno zaposlena s študijem na AGRFT, tako da zaenkrat žal nima časa za ustvarjanje filmov. Se pa v njenih mislih že rojevajo ideje, za katere bi si želela, da nekoč ugledajo luč sveta. A vse ob svojem času, tudi za tovrstno izražanje bo nekoč nastopil pravi trenutek.

Mila Peršin foto: Luka Kotnik

Kot igralka široko razpira svoja krila

Za enkrat je torej Milina prioriteta izobraževanje in razvijanje igralskih veščin. Igralstvo je nenazadnje tudi svet, v katerem se najbolje počuti. »Mislim, da je igra ustvarjanje, kjer se počutim najbolj domače, sproščeno in kreativno.«

V kakšnem slogu igre pa čuti največ možnosti za izražanje? Ali kdaj občuti zadrego? »Največ možnosti izražanja čutim, kadar se lahko zares igram in kadar čutim, da sem v dobrih rokah režiserja oz. režiserke. Zadrego občutim takrat, kadar pri sebi vem, da nisem najbolj suverena v tekstu, da mi nekaj ne leži najbolje in še nisem čisto prepričana kako to izpeljati,« je iskreno pojasnila 24-letna igralka, o kateri bomo nemara še veliko slišali.

prejšnji članek
Festivalsko presenečenje: V Laško prihaja Baby Lasagna!
Svet slavnih
Festivalsko presenečenje: V Laško prihaja Baby Lasagna!
naslednji članek
Tokrat Kmetija drugačna, tekmovalci vas bodo okupirali
Resničnostni šovi
Tokrat Kmetija drugačna, tekmovalci vas bodo okupirali

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.