Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Za čudovito zadnjico

20. 3. 2016; 09.07
Avtor: Matej Cankar/revija Bodi zdrava
Noge in lepa zadnjica
Tokrat se bomo posvetili najobčutljivejšemu in najzapeljivejšemu delu, zadnjici. Vsi bi želeli imeti lepo oblikovano in čvrsto, a se največkrat lotimo oblikovanja z napačnimi vajami. Danes vam bomo razkrili vse skrivnosti lepe zadnjice, in če jih boste pridno izvajali, vam uspeh ne uide. Vaje z lastno težo so sicer super, a boste večji napredek naredili, če boste poprijeli za kakšno utež. Preverite!

Mrtvi dvig

Odlična vaja za vse telo, predvsem pa za mišice okoli kolčnega sklepa. Potrebujemo drog z utežmi, izvesti moramo 3 x 20 ponovitev in proti koncu nas morajo mišice že pošteno boleti. Občutek je lahko celo rahlo pekoč. Hrbet imejmo raven, kolena rahlo pokrčena in od tu dalje se gibamo le še v kolkih. Boke potisnemo nazaj, prsni koš pa potuje v predklon. Na poti navzgor se popolnoma vzravnamo.

Počep

Počep je ena najboljših vaj za krepitev nog, obstaja pa veliko načinov izvedbe. Tokrat se bomo osredotočili na mišice zadnjice, zato morajo boki pri spustu in dvigu potovati v smeri nazaj. Prsni koš ostaja vzravnan in vodi gibanje navzgor, trebušne mišice podpirajo hrbtenico, zato so trdno stisnjene.

Stopanje na škatlo

Tudi tu uporabimo isto načelo kot pri počepih, boki potujejo nazaj in navzgor, teža ostane vedno na sprednji nogi. Na poti navzdol se trup močno predkloni, zadnja noga samo 'potipa' tla, dvigujemo pa se čvrsto in odločno. Zaželeno je 2 x 20 ponovitev na vsako nogo.

Izteg kolka

To je posebna naprava, ki so jo razvili v Ameriki in ima številne pozitivne učinke na telo, od lepe zadnjice prek odpravljanja težav s hrbtenico do hitrejšega tekaškega koraka. Odlično učinkuje seveda tudi na vašo zadnjico, zato jo je zaželeno uporabljati čim večkrat, če jo imate seveda na voljo.

Dvig bokov

Izvrstna vaja za zadnjico. Prsni koš naj bo v višini pokrčenih kolen, hrbet ostane raven, trebuh stisnjen, gib izvajamo le v kolku. Naredimo 3 x 20 ponovitev.

prejšnji članek
Znan obraz: Mišo Kontrec ostal sam s sinom, nato pa ...
Resničnostni šovi
Znan obraz: Mišo Kontrec ostal sam s sinom, nato pa ...
naslednji članek
V nosečnosti se temu raje izognite
Zdravje
V nosečnosti se temu raje izognite