stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Oh, te razpokane ustnice!

3. 12. 2016; 11.04
Avtor: P. M.
ustnice, ženska
Pomoč iz domače lekarne.

Suhe in razpokane ustnice nas še posebej pozimi spravljajo v slabo voljo, saj niso zgolj neprivlačne, ampak tudi boleče, razvije se lahko bakterijsko vnetje, da o krhanju samozavesti niti ne govorimo.

Ustnice razpokajo zaradi različnih vzrokov: vremenskih sprememb (mraz in vročina), starosti, grizenja, pogostega dotikanja s prsti, s katerimi nanje prenašamo bakterije z rok. Škodljiva je tudi pretirana uporaba šmink, v katerih so nevarne kemikalije, izogibati se je treba tudi balzamom, ki vsebujejo alkohol, retinol in mentol.

Dragocene sestavine iz domače shrambe

V vaši shrambi se skrivajo dragocena, a preprosta in poceni pomagala za lepe, sočne, zdrave in polne ustnice.

Med

Ustnice vam bo navlažil. Nanesite si ga zvečer, preden se odpravite v posteljo. Z njim si boste ustnice tudi očistili in omilili temno barvo, ki se pojavi zaradi pretiranega sončenja.

Zeleni čaj

Ena izmed najstarejših metod za izboljšanje videza ustnic je uporaba čajnih vrečk. Uporabljene vrečke zelenega čaja si pritisnite ob ustnice za približno 4 minute, in če boste to počeli redno, vsakodnevno, bodo učinki kmalu vidni. Vaše ustnice bodo manj razpokane in videti boste čudovito.

Limonin sok

Limonin sok bo zmanjšal posledice staranja kože, nahranil jo bo ter jo naredil gladko in mehko. Vzemite skodelico in zmešajte čajno žlico posnete smetane s tremi kapljicami limone. Shranite v hladilnik za približno eno uro. Zvečer, preden zaspite, si zmes nanesite na ustnice in okoli njih. Postopek ponavljajte vsaj tri dni in opazujte rezultat.

Vrtnična voda in glicerin

Ta odlična kombinacija vas ne bo razočarala! Prispevala bo k sijoči in čudoviti koži, a le če jo boste uporabljali redno, vsaj nekaj dni zapored. Vzemite žlico glicerina in vrtnične vode (količina obeh sestavin naj bo enaka), ju zmešajte, nanesite na ustnice ter pustite učinkovati čez noč.

Jojobino olje

Z njim boste občutili takojšnje olajšanje tegob, ki jih povzročajo razpokane ustnice. Vse, kar morate storiti, je, da nekaj kapljic jojobinega olja nakapate na poškodovan predel in pustite 15 minut. Pomagalo bo zaceliti ustnice, vrnilo jim bo vlažnost ter nahranilo celice v njih, poleg tega bo poskrbelo za rast novih celic.

Kumarice

Olupljeno kumarico strite in si na ustnice nanesite sok za približno 20 minut, nato sperite z vodo.

Sladkorni piling

S pilingom boste z ustnic odstranili odmrle celice. Vzemite pol čajne žličke sladkorja in dodajte dve kapljici olivnega olja. Nežno si gladite ustnice s pripravljeno mešanico od tri do pet minut. Nato jih le še sperite z vodo, obrišite in namažite z balzamom. Ustnice bodo svetleče in mehke, takšne, kot ste si jih želeli.

prejšnji članek
S kefirjem bodo vaši lasje znova zasijali!
Moda&Lepota
S kefirjem bodo vaši lasje znova zasijali!
naslednji članek
Ko moja koža zadehti ...
Zdravje
Ko moja koža zadehti ...