pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Revolucija za ženske: spodnje perilo, ki ne prepušča krvi

16. 10. 2016; 04.00
Avtor: Lara Jelen
cheeky_3
Ekipa žensk iz New Yorka je izumila spodnje hlačke, ki ne prepuščajo menstrualne krvi. S svojim odkritjem navdušujejo ženske po vsem svetu.

New York pred štirimi leti: Miki se je, oblečena v belo krilo, ravno odpravljala na sestanek, ko ...  »Recimo samo, da sem se morala vrniti domov in preobleči,« pripoveduje ena izmed ustanoviteljic podjetja Thinx, ki ga poleg nje vodita njena sestra dvojčica Radha Agrawal in Antonia Saint Dunbar. Miki je ob neprijetnem dogodku začela razmišljati, kako je sploh mogoče, da na svetu ne obstaja spodnje perilo, ki ne bi prepuščalo krvi in bi bilo odporno proti madežem. No, in tako se je začelo.

Od ideje do izdelka. Ustanoviteljice podjetja Thinx so aktivne ženske in v neprestanem gibanju. »Veliko delamo, se zabavamo, hodimo naokoli in včasih pozabimo, da je napočil tisti čas v mesecu,« pojasnjujejo. »Razočarane smo bile, da kljub množici znamk spodnjega perila niti eno podjetje ne razmišlja o nas ženskah vsak dan v mesecu in vsak mesec v letu. Namesto tega nam ponujajo tanko, prosojno in prepustno perilo, ki je prej moteče kot kaj drugega.« Druga skrajnost, spodnjice za stare mame,  se je zdela dekletom milo rečeno neumna. Staknile so glave in v treh letih in pol ustvarile tehnološko dodelane spodnjice, ki ne prepuščajo krvi in so za nameček še udobne, lepe ter iz antimikrobnega materiala, ki diha in s tem preprečuje neprijeten vonj, ki bi sicer nastal ob celodnevnem nošenju. Tudi čipka, ki so jo dolgo iskale in izbirale za svoje spodnjice, je udobna, lepa in iz najboljšega materiala, zatrjujejo. A ne samo lepe in udobne, njihove spodnjice so tudi varne, saj so neprepustne. Tako je, med menstruacijo jih lahko nosite brez skrbi, in to brez vložka ali tampona.


Članek v celoti preberite v reviji Zarja št. 25, 8.12.2015

prejšnji članek
5 nasvetov za pravilno tuširanje
Zdravje
5 nasvetov za pravilno tuširanje
naslednji članek
Janja Garnbret: Nikoli ne odnehaj!
Svet slavnih
Janja Garnbret: Nikoli ne odnehaj!