foto: Profimedia
Origanovo olje
To "čarobno" olje pridelujejo iz listov origana. Poleg tega, da so zaradi njegovega vonja in arome številne jedi bolj okusne, so raziskave pokazale, da olje origana blaži tudi vnetja.
Že majhna količina olja ima neverjetno antibakterijsko delovanje in lahko uniči celo do 25 različnih bakterij.
Uporaba: 1 do 4 kapljice olja si trikrat dnevno kapnite v skodelico čaja ali kozarec soka.
Česen
Uživamo ga v jedeh, v prahu, surovega ali v solati. Je kralj zelenjave. Njegova izrazita aroma in vonj ga naredita za popolno začimbo, vsebuje pa tudi veliko drugih izjemno zdravih snovi. Je močan naraven antibiotik, ki ne uničuje "zdravih" bakterij.
Uporaba: zaužijte od 2 do 4 stroke česna dnevno, lahko kot dodatek k jedem in solatam. Če vas njegov vonj in okus ne motita, ga lahko uživate tudi surovega.
Čili
Čili je pomemben del azijske zgodovine, tako v kulinariki kot v tradicionalni zgodovini. Z njim lahko začinite številne jedi in sladice, najpogosteje pa se uporablja čili v prahu.
V kitajski medicini je cenjen analgetik in učinkovito protivnetno sredstvo.
Uporaba: 1/2 žličke dnevno dodajte k jedem.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.