stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj storiti, če vaš partner smrči?

31. 1. 2021; 01.00
Avtor: A.K.
Vas moti partnerjevo smrčanje?

Vas moti partnerjevo smrčanje? foto: Dreamstime

Smrčanje nastane zaradi oviranega grlenega prehoda, kar med dihanjem preprečuje pretok zraka.

Povzročajo ga lahko alergije, vnetje dihalnih organov, debelost ter anatomske nepravilnosti. Zdravila, ki bi zanesljivo odpravilo smrčanje, ni, vendar si lahko pomagamo z nekaj zvijačami: izogibamo se določene hrane in pazimo, da v spalnici ni alergenov.

Žogica za golf preprečuje smrčanje

Večina ljudi smrči takrat, kadar leži na hrbtu. Če hočemo odpraviti tako smrčanje, sešijemo posebno pižamo. V žep majice zašijemo žogico za golf in jo oblečemo tako, da je hrbtna stran spredaj. Žogica je ravno toliko neprijetna, da nam prepreči spanje na hrbtu.

Za preprečevanje smrčanja dvignemo posteljo

Včasih lahko smrčanje Pazimo na prehrano tako, da nekoliko dvignemo vzglavje. Dovolj je že, da ga dvignemo za 5 cm in sicer tako, da pod nogi ob vzglavju postavimo kos lesa.

Pazimo na prehrano

Mlečni izdelki so običajno alergeni, ki povzročajo nastajanje sluzi in zamašitev v dihalnem sistemu. Za dva tedna z jedilnika črtamo vse mlečne izdelke, da se prepričamo, ali vplivajo na smrčanje. Poleg tega nekaj ur pred spanjem ne uživamo alkohola in drugih pomirjevalnih sredstev, saj ta sproščajo mišice v grlu in utegnejo okrepiti smrčanje. 

Iz spalnice odpravimo alergene

Vzrok za kronično smrčanje so lahko tudi alergeni. Potrudimo se, da jih v spalnici ne bo, zato si omislimo zračni filter. V spalnico ne spuščamo domačih živali ter odstranimo blazine in odeje, polnjene s perjem. Pazimo, da je v spalnici čim manj prahu in najmanj enkrat tedensko temeljito obrišemo prah in posesamo.

Prečistimo dihalne poti

Nenaden ali nenavaden napad ssmrčanja pri človeku, ki sicer ne smrči, lahko povzroči vnetje v zgornjem delu prsnega koša. Dihalne poti prečistimo tako, da si pred spanjem privoščimo vroče prhanje ali kopel, na vrat in prsi pa nanesemo ,azilo, ki vsebuje mentol.

prejšnji članek
Izboljšajte partnerski odnos z meditacijo
Zdravje
Izboljšajte partnerski odnos z meditacijo
naslednji članek
Igralec epidemijo jemlje resno
Svet slavnih
Igralec epidemijo jemlje resno