franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Izboljšajte partnerski odnos z meditacijo

31. 1. 2021; 04.00
Avtor: K. S.
profimedia-0213569870

meditacija foto: Profimedia

Sporom se v odnosih enostavno ne moremo izogniti. A včasih bi namesto burnih in hitrih reakcij bila prava odločitev ravno tišina in meditacija.

Večkrat se vam lahko zgodi, da se oklepate težav in jih posledično delate večje, kot so. Pa ne le te, ampak tudi vse manjše, ki se pojavijo naknadno. Tako premlevate tisto, kar vas je ziritiralo in posledično sčasoma ravno to postane še bolj nadležno.

Pomembno je, da se zavemo, da je za vsako stvar v odnosu potrebna akcija in reakcija obeh. Večkrat za nastalo krivimo drugo polovico, saj je ideja, da bi zanjo lahko vzporedno bili odgovorni tudi sami, enostavno preveč za naš ego.

Namesto da kažete s prstom na partnerja, si vzemite čas in premislite, zakaj se v resnici ob njegovih besedah ali dejanjih počutite tako, kot se – žalostno, jezno in podobno. Sprejmite svoj del, premislite, kaj bi morda tudi sami lahko naredili drugače, da do tega v prvi vrsti ne bi prišlo.

Meditacija vam lahko pomaga ne le uvideti, kako ste sami odgovorni za svoja občutja ampak tudi razumeti, da so vsa vaša doživetja v resnici vaše odločitve. Ko se umaknete vase, lahko razumete, zakaj vas neka specifična beseda ali akcija partnerja tako nervira. Posledično lahko ugotovite, da ni toliko težava v njem, kot vas samih.

Med tem ko je pomembno, da znamo o nastalem premisliti pri sebi, mnogi parom priporočajo, da vsak dan meditirajo skupaj. Ko tako pride do nesoglasja, za katerega je jasno, da lahko precej hitro eskalira v nekaj večjega, je priporočljivo, da se skupaj umirita, globoko zadihata in meditirata. S tem se lahko izogneta potencialnim večjim sporom, ki na odnos nepotrebno negativno vplivajo.

Čeravno je priporočljivo, da sta skupaj, ni nič narobe s tem, da se vsak umakne v svoj prostor in meditira zase. Lahko da boste vi za umiritev potrebovali 2 uri, med tem ko partner le pol ure in obratno.

Ko vidita, da je prišlo do razkola idej, si vzemita čas in preko meditacije na nastalo poglejta bolj umirjeno. Tako bosta lahko tudi hitreje ugotovila, zakaj je do razkola primarno sploh prišlo, vzporedno pa odnos drastično nadgradila, ga poglobila. Imejte v mislih, da ni potrebno na vse burno ali nasploh takoj odreagirati in da ni nič narobe s tem, da ostanete tiho ter se umaknete.

Meditacija vama ne bo pomagala le pri sprejemanju vajinih razlik ampak tudi ljubezni le-teh. Videla se bosta kot celoviti osebi, brez iluzij, zavibrirala na isti valovni dolžini. Med vam bo tekla prava energija brezpogojne ljubezni.

prejšnji članek
Ločuje se nedolgo po tistem, ko je postala moški
Svet slavnih
Ločuje se nedolgo po tistem, ko je postala moški
naslednji članek
Kaj storiti, če vaš partner smrči?
Zdravje
Kaj storiti, če vaš partner smrči?