stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Theta healing – sistem samozdravljenja

5. 3. 2016; 06.06
Avtor: Katarina Štular/revija Bodi zdrava
Meditacija v dnevni sobi

Theta healing ne zajema nikakršnih fizičnih posegov v telo in ne vsebuje nikakršnih religioznih preferenc. To je metoda, ki je primerna za vsakogar, brez izjeme.

Theta zdravljenje ali theta healing je močan sistem samozdravljenja za vse ljudi, ki so pripravljeni iti naprej in narediti pozitivno spremembo v svojem življenju.

Theta healing je učinkovita in hitra metoda zdravljenja, odstranjevanja in razreševanja čustvenih, psihičnih in fizičnih težav, ki nas težijo na katerem koli področju našega bivanja. Gre za tehniko zdravljenja in meditacije, ki omogoča fizično, psihično in duhovno zdravljenje z usmerjenim namenom skozi enotno univerzalno energijo. Metoda ni povezana z nobeno vero in ni značilna za nobeno starost, spol ali vero. Pri njenem izvajanju je pomembno le to, da verjamete v dejstvo, da se lahko vsega naučite, spremenite svoja prepričanja o sebi in drugih ter verjamete v univerzalno povezanost s poljem enotnosti in izvorom vsega, kar obstaja.

Kako deluje?

Z metodo theta healinga se lahko nakopičene in neizživete negativne energije najprej odstranijo oziroma zamenjajo s pozitivnimi čutnimi energijami. Težava se tako razreši v samih koreninah. S theta zdravljenjem se lahko pozdravijo tudi telesne težave, ki so povezane s čustvenimi in psihičnimi. Theta healing je holistični pristop k zdravljenju, saj se ne ukvarja le s posledicami težav, ampak neposredno z vzroki.

Primer: bolečine v križu so lahko posledica stresa oziroma čustvenih naporov, glavobol je lahko povzročen s čezmernim razmišljanjem ali tlačenjem čustev in neuporabo svojih resničnih potencialov, boleča kolena in sklepi so lahko znak naše samouničevalne naravnanosti pri športu, rekreaciji …

Ko se povežemo z izvorom vsega, kar je, se naše možgansko valovanje samodejno prestavi v theta stanje zavesti.
Obstaja več različnih frekvenc možganskih valov: beta, alfa, theta, delta in gama. Možganski valovi so nenehno v gibanju in ustvarjajo frekvence vseh vrst. Vse, kar mislimo in naredimo, uravnavajo ravno te frekvence.

Znanstveniki so ugotovili, da frekvenca možganskega valovanja theta, na kateri temelji metoda theta healing:


- blaži stres in spodbuja dolgotrajno vidno upadanje težav pri ljudeh, ki kažejo zaskrbljenost,
- pospeši globoko fizično sprostitev in psihično jasnost,
- pospešuje govorno sposobnost in IQ govorno izražanje,
- sinhronizira delovanje obeh možganskih polovic,
- spodbuja spomin, spontano mišljenje, domiselno ustvarjanje, zmanjševanje bolečin, dobro počutje in izločanje endorfinov.

Potek theta meditacije

1. Sedemo, osredotočimo se na dihanje, ki naj bo nadzirano. Izdih naj bo daljši od vdiha v razmerju 4 sekund vdih, vsaj 6–8 sekund izdih.


2. Dvignemo roke nad glavo in obrnemo dlani navzgor. S posameznimi vdihi vlečemo kozmično energijo (lahko vizualiziramo belo svetlobo) v področje srca, kjer jo z izdihom akumuliramo.
3. V srcu vizualiziramo vrtečo se svetlobno kroglo in občutimo, kako se s področja srca krogla energije počasi pomika navzdol proti mednožju, proti prvi čakri, kjer se razlije v vsako nogo in potuje po njih navzdol v zemljo.
4. Svojo zavest pošljemo skupaj z vrtečo se energijsko kroglo v zemljo (naša zavest vstopi, se zlije s kroglo).
5. Ko resnično začutimo globino zemlje, se začnemo po isti poti vračati navzgor proti površju skozi vse plasti, ki smo jih prej prešli na poti v globino.
6. Nadaljujemo pot skozi posamezne čakre vse do šeste čakre – tretjega očesa.
7. Nato se naša zavest v sami vrteči se krogli bleščeče svetlobe dvigne nad naše fizično telo. Tu se za trenutek ustavimo.
8. Predstavljamo si, kako se skupaj z vrtečo kroglo dvignemo nad prostor, kjer smo fizično, kako se dvigamo više in više.
9. Barve so tukaj nedoločljive (povsem subjektivna svobodna izbira ali tudi spontana). Mi sami potujemo in potujemo skozi razne ravni obstoja v univerzumu, dokler ne pridemo v močno sijočo biserno svetlobo in smo del nje.
10. Na koncu se skupaj s svetlečo in vrtečo se kroglo počasi vrnemo v dimenzijo fizične realnosti, vstopimo v zemeljsko atmosfero in se vrnemo v fizično telo.


prejšnji članek
Regrat – lučka za lepoto
Moda&Lepota
Regrat – lučka za lepoto
naslednji članek
Spet lačni kot volk?
Zdravje
Spet lačni kot volk?