pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Prijateljice, ki jih morate imeti

19. 5. 2016; 05.33
Avtor: Lea Pufek
uvodna

foto: Thinkstock

Nekatere ljubimo, druge sovražimo, nekatere nas zabavajo, drugim zavidamo … Ne glede na to, kakšen odnos imamo z njimi, so vse prijateljice pomemben gradnik našega življenja.

V nasprotju z moškimi ženske v svojem življenju potrebujemo tudi take prijateljice, ki v nas ne prebujajo nujno najlepših čustev, a so ravno ta pomembna za našo življenjsko rast. Saj veste, da prepoznate prave prijatelje, morate imeti tudi tiste, ki to zares niso.

Vaš življenjski guru

Zagotovo jo imate, prijateljico, ki vas vodi skozi življenje in je vaš življenjski navdih. To je tista, na katero se vedno obrnete, kadar v življenju ne veste, v katero smer bi krenili. Njeno mnenje in nasveti so vedno razumski in argumentirani, zato so vaše končne odločitve z njeno pomočjo veliko lažje in se zdijo prave. Tudi kadar niste zares na križpotju, je ona tista, ki je prava mala zakladnica življenjskih modrosti in naukov, ki so pogosto plod njenih lastnih izkušenj, pa naj bodo te grenke ali sladke. Njena energija in strast do življenja sta tisti, ki vas vedno navdajata z optimizmom in življenjsko energijo.

Starleta

Vsi jo poznajo, ona pozna vse. Je skorajda lokalna zvezda in temu primerno se zna tudi vesti. Vedno je urejena, kot da stopa po rdeči preprogi, vsi jo opazijo in je vedno v središču pozornosti. Ima velik krog znancev, od katerih so mnogi prave male 'živine' in jih je nadvse dobro poznati. In to je tisto, kar vam prijateljstvo z njo nudi. Čeprav ste ob njej vedno v njeni senci, je vendarle to tisto, kar je bistvo vajinega prijateljstva. Njena senca je za vas neke vrste žaromet. Vsi, ki poznajo njo, namreč gotovo poznajo tudi vas, in vsi, ki jo želijo spoznati, želijo spoznati tudi vas. Del njene slave se tako, hočete nočete, samodejno prelije na vas, s tem pa je dobršen del pozornosti namenjen tudi vam. Predvsem pa, deležni ste vseh tistih pomembnih zvez in poznanstev. Izkoristite to prednost!

prejšnji članek
Vesna Milek gre na ladjo
Svet slavnih
Vesna Milek gre na ladjo
naslednji članek
Mala šola žit
Zdravje
Mala šola žit