stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pet stvari, ki jih pred partnerjem ne smete skrivati!

30. 8. 2016; 11.06
Avtor: C. R.
roke, partnerja
Nekatere stvari v ljubezenski zvezi ne smejo ostati skrivnost, saj jo lahko uničijo.

Vsi imamo skrivnosti, ki jih nismo nikoli nikomur razkrili. To je v redu, če nas skrivnosti ne obremenjujejo in ne vplivajo na slabše odnose z drugimi. Vendar so tudi nekatere stvari, ki jih v ljubezenskem odnosu ne smete prikrivati pred partnerjem, saj lahko ogrozijo vašo zvezo. Preberite, katere so te stvari.

1. S spolnostjo niste zadovoljni

Če ste že nekaj časa spolno nezadovoljeni, to nikar ne skrivajte pred partnerjem, ampak mu povejte. Seveda nikar ne bodite preveč direktni, saj bi ga to lahko uničilo. Zamislite si, kaj bi vas vzburilo in to partnerju tudi razkrijte. Predlagajte mu, da skupaj uporabljata vibrator, preizkusite nov položaj ali zaklenite vrata spalnice, če vas skrbi, da bi lahko vstopili otroci in če se boste tako lažje osredotočili na seks. Normalno je, da je strast v razmerju včasih močnejša, drugič šibkejša in da to še ne pomeni, da bo tako ostalo za vedno. 

2. Obrekujete soproga pred otroki

S soprogom ste se sprli in namesto da bi vse skupaj pozabili, si izmislite zaničljiv komentar o njem ter ga poveste svojim otrokom.

Ali ponavadi svojega soproga in očeta pred otroci ogovarjate? Zaradi tega lahko s partnerjem postaneta sovražnika, pa tudi pri otrocih ustvarjate tesnobo, saj jih obremenjujete s stvarmi, ki jim jih ni potrebno vedeti in s katerimi se ne bi smeli ukvarjati. Najboljši način, da rešite težavo, je, da se vsi skupaj pogovorite. 

Povejte soprogu, kaj ste počeli in da razumete, da je to težava. Nato se pogovorite z otroki in jim povejte, da je bilo ogovarjanje očeta napaka in da se ne bo več ponovila. Poskušajte ugotoviti, od kod prihajajo ti vaši negativni občutki in delajte na tem, da poveste soprogu, ko ste nanj jezni.

3. Zamolčali ste, kaj vas muči

Če zamolčite nekaj, kar vas muči, se bodo negativni občutki, kot je jeza, nakopičili v vas. Prepirati se ni nujno slabo, a prepiri morajo biti vedno konstruktivni. Začnite tako, da partnerju najprej poveste, zakaj ste še vedno zaskrbljeni.

4. Zamolčali ste stvari iz preteklosti

Seveda partnerju ni potrebno odkriti vsega iz svoje preteklosti. Če obstajajo takšne stvari, ki bi partnerja lahko motile ali bi jih lahko izvedel od tretje osebe, je bolje, da mu jih poveste. 

5. Ste depresivni

Depresija je psihična bolezen, ki vpliva na normalen odnos do drugih ljudi, pa tudi na sposobnost, da ste dober partner in starš. Zato je zelo pomembno, da svojemu partnerju poveste, če se večino časa počutite brezvoljno, žalostno in če ste črnogledi. Ne sramujete se povedati, da potrebujete pomoč.

Oseba, ki vas ljubi, vas ne bo obsojala in vas zaradi tega ne bo cenila manj ali mislila, da ne znate reševati težav. V najboljših zvezah ljudem ni potrebno biti popoln, a morajo biti prisotni. Če partnerjeva pomoč ni dovolj, da odženete depresijo, pa morate poiskati strokovno pomoč.

prejšnji članek
Tanja in Lili Žagar nista kaj veliko govorili
Svet slavnih
Tanja in Lili Žagar nista kaj veliko govorili
naslednji članek
Kate se utaplja v alkoholu
Svet slavnih
Kate se utaplja v alkoholu