evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

5 napak, ki jih moramo v življenju narediti čim prej

16. 11. 2016; 06.02
Avtor: D. B.
most ženska

foto: Profimedia

Kje bi moral vsak kdaj v življenju 'zamočiti'?

Da bi znali ceniti lepe stvari, ki nam pridejo v življenju nasproti, moramo izkusiti tudi drugo, bolj grenko plat življenja in narediti nekatere napake, pri katerih se marsikaj naučimo. In kje bi ga moral vsak kdaj v življenju polomiti?

1. Zmenek z 'napačno osebo'

Nekatere ženske se ne morejo upreti slabim fantom, spet drugim pa so všeč (pre)mladi ali (pre)stari moški. Zmenek z 'napačno osebo' je pomemben del življenja, saj se tako bolj zavedamo lastne vrednosti, pričakovanj okolice in naših življenjskih ciljev.

2. Prizadeti nekoga z resnico

Občutek, ko lahko izrazimo svoje mišljenje o neki osebi ali temi, je osvobojujoč. Vedno je bolje govoriti resnico, a če tako nekoga prizadenemo, se s tem naučimo več pozornosti posvečati ljudem v svojem zasebnem in poslovnem življenju.

3. Za seboj 'porušiti mostove'

Če ste (in najbrž ste) zaradi mladosti ali naivnosti 'porušili kakšen most', bo ta napaka zagotovo splavala na površje kasneje v vašem življenju.Tako se boste naučili s pozitivnim odnosom in z dvignjeno glavo umakniti iz izzvane situacije.

4. Zapraviti preveč za neumnost

Odgovorno ravnanje z denarjem je za nekoga preprosta stvar, za drugega pa nemogoča misija. Tega se najbolje naučimo na lastnih napakah, oziroma ko nepremišljeno porabimo pomemben zaslužek za neumnost, ki je ne potrebujemo in zaradi katere nimamo dovolj sredstev za nujne stroške.

5. Doseči dno

Preden je spisala uspešnico o Harryju Potterju, je bila pisateljica J. K. Rowling samohranilka in mati treh otrok ter je s socialno podporo težko preživljala družino. "Ljudje se panično bojijo neuspeha. Večina ne želi niti poskušati uresničiti svoje sanje, saj se boji, da bo potonila. Ne bom olepševala svojih težav z začetka svoje kariere, a danes se zavedam, da je bilo to, da sem v življenju dosegla dno, pomembno. Nisem imela ničesar za izgubiti," je dejala slavna britanska avtorica.

prejšnji članek
Znana slovenska igralka o 'egomanijakih' in življenju
Svet slavnih
Znana slovenska igralka o 'egomanijakih' in življenju
naslednji članek
Horoskop: Morda niso za zakon, a so popolni ljubimci
Horoskop
Horoskop: Morda niso za zakon, a so popolni ljubimci