stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Celulit: kaj lahko storite sami?

28. 2. 2016; 09.04
Avtor: Tjaša Kokalj/revija Bodi zdrava
Celulit: kaj lahko storite sami?

Zmagajte v bitki s celulitom! foto: Arhiv

Odpovedali smo se sintetičnim kremam, laserjem in elektronskim napravam ter se odločili za naravni boj proti celulitu.

Ta sicer zahteva nekaj več potrpežljivosti in truda, a je prava pot do zdravega načina življenja in boljšega počutja ter lepe kože na zadnjici, stegnih in trebuhu, sicer najbolj problematičnih predelih ženskega telesa.

Kava in krtača za lase proti celulitu

Kava ne za v vaše telo, pač pa za na vaše telo. Zmleta kavna zrna zmešajte z nekaj olivnega olja ali toplo vodo, počakajte nekaj minut in mešanico uporabite kot piling za telo. Kava oziroma kofein pospešuje cirkulacijo in s tem se zmanjšuje videz celulita, zato je priporočljivo, da kavni piling naredite vsaj enkrat na teden. Koža bo postala bolj čvrsta in gladka, celulit se bo zmanjšal. Zelo dobro je tudi investirati v krtačo za lase z naravnimi ščetinami in je ne uporabiti na laseh, temveč na nogah oziroma na problematičnih področjih. Pred jutranjo prho se z njo zmasirajte brez dodajanja kreme, olj ali česar koli drugega. To bo pomagalo spodbuditi bezgavke blizu površine kože in cirkulacijo ter hkrati naredilo nežen piling kože. Nežno ščetkajte od nog pa do ramen in vedno ščetkajte proti srcu navzgor, saj tako spodbudite delovanje limfe. Suho ščetkanje razstruplja telo, odstrani in odplakne vse slabe stvari na površini kože, vam daje energijo, pomaga pri obnovi kožnih celic, povečuje prekrvitev in pomaga vašemu telesu, da se znebi celulita. Če boste ščetkali vsak dan, se bodo rezultati pokazali zelo hitro in spremenili vaše življenje na bolje.

Eterična olja, učinkovita kot najdražje kreme

Naslednja eterična olja so tista, ki najbolj pomagajo pri razgrajevanju celulita: brinovo olje, koromačevo olje, olje grenivke, rožmarinovo olje, žajbljevo olje, limonino olje in olje ciprese. Brinovo in koromačevo olje sta od naštetih najbolj učinkovita pri raztapljanju maščobe. Dobro masažno olje si lahko naredite tudi doma, vse, kar potrebujete, je eterično olje ali dve in nosilno olje (kot so olje jojobe, sladkega mandlja, olivno ali kokosovo olje). Za vsaka dva decilitra nosilnega olja uporabite 10–12 kapljic eteričnega olja. Olja dobro zmešajte skupaj in mešanico začnite uporabljati kot masažno olje na kritičnih predelih deset minut vsak dan.

Čudežni jabolčni kis

Začnite vsak dan tako, da na tešče popijete kozarec mlačne vode, v katero dodate 2–3 žličke kisa. Okus bo za trenutek malce neprijeten, zato lahko po želji dodate nekaj medu, s katerim pa seveda ne pretiravajte. Kar čutili boste, kako strupene snovi in maščobe odhajajo iz vašega telesa. Ko smo že pri vodi, ne pozabite nanjo in jo pijte skozi ves dan. Voda bo pomagala hitreje odplakniti strupe iz telesa, prav tako dovolj velika količina popite vode zagotavlja, da se strupene snovi in maščobe ne začnejo čezmerno nalagati, pa še vaša koža bo lepša in bolj sijoča.

Gibajte se

Držite se zdravega načina življenja, pijte veliko vode, jejte veliko sadja in zelenjave, izogibajte se ocvrti hrani in nasičenim maščobam ter se veliko gibajte. Tudi če je to le sprehod, je pomembno, da naše telo vsak dan vsaj nekaj minut malce pregibamo. Lahko izberete stopnice namesto dvigala v sedmo nadstropje, vodeno vadbo vsaj enkrat na teden ali pa tek vsak drugi dan. Izberite si vadbo, po kateri se boste dobro počutili in si rekli, da ste danes naredili nekaj zase. 

prejšnji članek
Kaj pomeni hlepenje po nezdravi hrani?
Zdravje
Kaj pomeni hlepenje po nezdravi hrani?
naslednji članek
Zdravila iz vaše kuhinje
Zdravje
Zdravila iz vaše kuhinje