vročina 2023, vodnjak, otrok, voda
Svet24.si

Liter vode iz pipe je do tisočkrat cenejši od ustekleničene vode

1708511248-20240221105723-cr3a2893-1708511147678
Necenzurirano

SDS dela preiskovalno komisijo, v kateri bo srečala samo sebe

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ne izgubljajte časa z napačnim treningom

10. 7. 2024; 02.00
Avtor: BZ
izklesan trebušček, vadba

Za izklesan trebušček morate izbrati tudi pravo vadbo. foto: Shutterstock

Na internetu lahko najdemo tako rekoč neskončno število »10-minutnih« treningov, ki obljubljajo hude rezultate. Ampak vsi ti treningi imajo eno ključno slabost, zaradi katerih kljub porabljenemu času in znoju ne dosežete rezultatov: z njimi ne morete napredovati.

Enako je s tistimi izzivi, kjer vsak dan naredite 10 trebušnjakov več kot prejšnji dan. Ja, na začetku se bo mogoče malo poznalo. Ampak po nekaj dneh se bo telo navadilo težavnosti in ne bo imelo več signala, da napreduje. Edini način, da mišica napreduje, pa je, da ji dajemo vsakič večji in težji izziv. Če ves čas delate samo trebušnjake in pričakujete ogromen rezultat, je tako, kot če bi nenehno vadili samo poštevanko do 100 in pričakovali, da boste postali boljši matematik. Do neke mere bo šlo, ampak sčasoma je treba postaviti nove mejnike in si zastaviti težje izzive.

Rešitev je torej v tem, da postopoma povečujete težavnost treningov in vaj za trebuh. Ključnega pomena je, da dajete mišici čedalje težji izziv in jo tako praktično prisilimo v to, da napreduje. Je pa res, da lahko tako iskanje vaj in sestavljanje treningov vzame ure in ure časa. In če se na trening ne spoznaš najbolje, se lahko hitro zgodi, da treningi niso optimalni. Z

prejšnji članek
Melona ima zelo malo kalorij
Zdravje
Melona ima zelo malo kalorij
naslednji članek
Dalmatinski bolhač odganja klope z vrta
Zdravje
Dalmatinski bolhač odganja klope z vrta
#obraziavenija
obraziavenija