franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Domače čistilo za okna!

11. 4. 2016; 08.00
Avtor: Lara Jelen/revija Zarja
Čiščenje
Se zavedate, da so pesticidi tudi v čistilih, ki nam jih kot tako zelo učinkovite prodajajo trgovske družbe? Le preimenovali so jih v biocide.

Zaradi lepšega imena seveda te strupene sestavine niso nič kaj prijaznejše do okolja, kaj šele zdravja. Zakaj bi ob pomivanju oken vdihovali vse te potencialno škodljive snovi, ko pa si lahko preprosto in učinkovito čistilo za stekla namešamo v trenutku?

Recept za čistilo za okna in druge steklene površine, ki vam ga ponujamo danes, bo prišel prav tudi tistim, ki so se doslej trudili okna pomivati zgolj z vodo. Če ji bomo dodali kis, bo čiščenje precej preprostejše.

Navodilo za pripravo:

Sestavine: 1 liter tople vode in pol skodelice alkoholnega kisa.

Postopek: Preprosteje, kot je to, ne gre. V pršilko vlijemo vodo in alkoholni kis. To je vsa umetnost. Učinkovito čistilo je pripravljeno v manj kot minuti.

UPORABA:

Poleg oken in drugih steklenih površin bomo z opisanim pripravkom odlično očistili tudi vrata tuš kabine. Zaradi kisa bomo s stekel veliko lažje odstranili prstne odtise in morebitne mušje iztrebke. Kadar čistimo zapackano in zamaščeno steklo pečice, naj bo koncentracijo močnejša ali pa površino najprej očistimo samo z alkoholnim kisom.

prejšnji članek
Petra Majdič nekoč zmagovala, danes pa le še ...
Svet slavnih
Petra Majdič nekoč zmagovala, danes pa le še ...
naslednji članek
Kako ljubiti in biti ljubljeni
Zdravje
Kako ljubiti in biti ljubljeni