Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Jagodna pena s kislo smetano

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jagodna pena s kislo smetano
Sestavine
Št. oseb
jagode
kivija
kisle smetane
rdeče želatine z okusom jagod
sladkorja v prahu
limoninega soka

Opis

jagoda, kivi, kisla smetana

Priprava

Nekaj jagod in kivi narežemo, damo v skledico, potresemo s sladkorjem v prahu, poškropimo z limoninim sokom in premešamo. Preostale jagode zmiksamo.

Za pripravo želatine zavremo 2,3 dl vode, vanjo vmešamo želatino in odstavimo. Primešamo zmiksane jagode in kislo smetano ter sok, ki se je nabral v skledici z narezanim sadjem. Zmes nalijemo v skledice ali kozarce, damo na hladno, da se strdi, nato jo okrasimo z narezanim sadjem in postrežemo.