|
srednje velikih podolgovatih jajčevcev |
|
česna |
|
mlete govedine |
|
masla |
|
olupljenega na kocke narezanega paradižnika |
|
paradižnikovega koncentrata |
|
sesekljanega peteršilja |
|
olja za cvrenje |
jajčevci, maslo, paradižnik, govedina
Jajčevcem pustimo peclje, jih umijemo, na eni strani delno olupimo in olupljeno stran posolimo. Z olupljeno stranjo obrnjene navzdol jih zložimo na krožnik in pustimo 30 minut. Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Paradižnike olupimo in čvrsto meso nasekljamo.
V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni. Dodamo mleto meso, mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo, nato dodamo nasekljan paradižnik, solimo in pokrito dušimo 15 minut. Paradižnikov koncentrat razmešamo v 4 dl vroče vode, prilijemo mesu, premešamo, zavremo in pokrito kuhamo še 10 minut.
Jajčevce splaknemo pod tekočo vodo, osušimo in v ponvi v vročem olju spečemo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pečene jajčevce zložimo v velik plitev pekač, v olupljeno stran z žlico naredimo vdolbino. Tekočino od mesne omake odlijemo in nalijemo na dno pekača, z mesom, ki smo mu primešali peteršilj, napolnimo jajčevce. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Ponudimo z dušenim rižem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.