2.0
kos
|
neškropljeni pomaranči |
2.0
zlicka
|
želatine v prahu |
2.0
kos
|
sveža rumenjaka |
80.0
g
|
sladkorja |
1.0
vrecka
|
vaniljinega sladkorja |
400.0
g
|
čvrstega jogurta |
jogurt, pomaranča, žaletina
Želatino namočimo v 4 žlicah vode. Najprej naribamo pomarančno lupino, nato iztisnemo sok. V skledi nad soparo stepamo rumenjaka s sladkorjem, da zmes posvetli in naraste. Odstavimo, dodamo jogurt, polovico pomarančnega soka in pomarančno lupino.
V lončku zavremo 2 žlici vode in drugo polovico pomarančnega soka, dodamo želatino in mešamo, da se stopi. Stopljeno želatino primešamo jogurtovi zmesi, nalijemo v modelčke ali skledice in jih za najmanj 30 minut postavimo v hladilnik, da se zmes strdi. Nazadnje strjenko zvrnemo iz modelčkov ali jo ponudimo kar v skledicah.
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.