|
belega fižola v zrnju |
|
puranjega stegna ali piščančjih stegen brez kosti |
|
čebula |
|
korenček |
|
gomolja zelene |
|
olja |
|
sladke paprike |
|
soli |
|
majarona |
|
kisle smetane |
bel fižol, puranje ali piščančje meso, čebula, korenček
Čez noč namočen fižol skuhamo. Čebuli sesekljamo ali narežemo na lističe, korenčka in zeleno narežemo na kockice ali na grobo naribamo. Meso narežemo na grižljaj velike koščke.
V posodi na olju popražimo koščke mesa in čebulo, da čebula postekleni in meso spremeni barvo. Solimo in potresemo s papriko, dodamo korenček in zeleno, premešamo, prilijemo 3 dl vode, dodamo še majaron in pokrito dušimo 10 minut.
Nato dodamo fižol skupaj z vodo od kuhanja, premešamo in kuhamo še 10 minut. Nazadnje jed po okusu dosolimo, odstavimo in primešamo kislo smetano. Ponudimo jo z jajčnimi vlivanci ali krompirjevim pirejem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.