Paprikaš s fižolom

Čas priprave:

3 h 15 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Paprikaš s fižolom
Sestavine
Št. oseb
belega fižola v zrnju
puranjega stegna ali piščančjih stegen brez kosti
čebula
korenček
gomolja zelene
olja
sladke paprike
soli
majarona
kisle smetane

Opis

bel fižol, puranje ali piščančje meso, čebula, korenček

Priprava

Čez noč namočen fižol skuhamo. Čebuli sesekljamo ali narežemo na lističe, korenčka in zeleno narežemo na kockice ali na grobo naribamo. Meso narežemo na grižljaj velike koščke.

V posodi na olju popražimo koščke mesa in čebulo, da čebula postekleni in meso spremeni barvo. Solimo in potresemo s papriko, dodamo korenček in zeleno, premešamo, prilijemo 3 dl vode, dodamo še majaron in pokrito dušimo 10 minut.

Nato dodamo fižol skupaj z vodo od kuhanja, premešamo in kuhamo še 10 minut. Nazadnje jed po okusu dosolimo, odstavimo in primešamo kislo smetano. Ponudimo jo z jajčnimi vlivanci ali krompirjevim pirejem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.