1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svinjske zarebrnice z zelenjavo in sirom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Svinjske zarebrnice z zelenjavo in sirom
Sestavine
Št. oseb
svinjske zarebrnice (ne preveč debele)
korenčka
večji por
olja
parmezana
kisle smetane
toast sira
soli
popra

Opis

Glavna jed s prikuho

Priprava

Korenček olupimo in s posebnim nožkom za lupljenje narežemo na dolge trakove. Por očistimo in narežemo na koleščke. V skodelici zmešamo parmezan in smetano, malo solimo in popramo.

V veliki ponvi segrejemo olje, nanj položimo zarebrnice, solimo in popečemo. Nato zarebrnice obrnemo, da se popečejo še po drugi strani. Čez nekaj minut zarebrnice preložimo v porcelanast ali steklen pekač, v ponev damo por in korenje, prilijemo nekaj žlic vroče vode in zelenjavo na hitro popražimo, da se malo zmehča, vendar por ne sme porjaveti.

Zarebrnice namažemo z mešanico parmezana in smetane ter vsako pokrijemo z rezino sira. Mesu dodamo zelenjavo, pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno 15 minut.