|
svinjske zarebrnice (ne preveč debele) |
|
korenčka |
|
večji por |
|
olja |
|
parmezana |
|
kisle smetane |
|
toast sira |
|
soli |
|
popra |
Glavna jed s prikuho
Korenček olupimo in s posebnim nožkom za lupljenje narežemo na dolge trakove. Por očistimo in narežemo na koleščke. V skodelici zmešamo parmezan in smetano, malo solimo in popramo.
V veliki ponvi segrejemo olje, nanj položimo zarebrnice, solimo in popečemo. Nato zarebrnice obrnemo, da se popečejo še po drugi strani. Čez nekaj minut zarebrnice preložimo v porcelanast ali steklen pekač, v ponev damo por in korenje, prilijemo nekaj žlic vroče vode in zelenjavo na hitro popražimo, da se malo zmehča, vendar por ne sme porjaveti.
Zarebrnice namažemo z mešanico parmezana in smetane ter vsako pokrijemo z rezino sira. Mesu dodamo zelenjavo, pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno 15 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.